Markus Kankaanperä: "Eihän me siitä hyödytty"

LIIGA / Haastattelu
Tappara onnistui pitämään HIFK:n pois maalipaikoilta viidennessä finaalissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Yksi illan iloisimpia kasvoja Tapparan leirissä oli ottelun jälkeen Markus Kankaanperä, joka on joutunut nielemään kaikki Tapparan kolme finaalitappiota edellisinä kausina.

− Ihan hieno peli. Tasapainoinen peli, ja muutama jätkä nousi taas esiin. Ei hätkähdetty siinä alussa, vaikka HIFK sai avausmaalin. Kypsä vieraspeli meiltä, Kankaanperä kehui omiaan.

Tappara onnistui rikkomaan HIFK:n vahvan kotivireen. Kovaa pelaava puolustaja näki, että joukkue on parantanut peliään jatkuvasti finaalisarjan edetessä.

− Paljon tehty töitä tällä viikolla meidän pelaamisen kanssa, mutta aika paljon pitää vielä parantaa, Kankaanperä muistuttaa.

Vierasjoukkueen leirissä nähtiin voittomaalia edeltänyt viheltämättä jäänyt jäähy eri valossa.

− Ei siinä ollut mitään. Ei me saatu siitä mitään etua. Ei mielestäni mitään erikoista, ja täysin oikea ratkaisu tuomareilta, kun meidän pelaaja törmäsi tuomariin vaihtoon mennessään. 

Tiistaina Tappara pääsee pelaamaan kotiyleisön eteen suomenmestaruudesta. Kankaanperän mukaan se vaatii entistä kovempaa suorittamista.

− Täytyy parantaa pelaamista. Valmentajat tekevät tässä kohtaa paljon töitä ja katsovat videoita. Sitä kautta he pystyvät antamaan meille työkaluja seuraavaan peliin. 

HIFK puolestaan tulee laittamaan kaikki kortit peliin. Kankaanperä on valmis haasteeseen.

− Mennään koko ajan eteenpäin. Jokainen peli on uusi peli. HIFK tuo varmasti tiistaina oman mausteensa, joten meidän pitää olla valmiina. Varmaan ollaankin valmiita, sillä kyllä me olemme läksymme oppineet.

» Lähetä palautetta toimitukselle