Markström pikakomennuksella maaliin – keräsi kehuja monelta suunnalta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jacob Markström pelasi Ruotsin maalilla jo Suomessa pelatussa esiottelussa, joten jonkin verran pelituntumaa hänellä oli alla ennen pikakomennusta maalille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Yksi Ruotsin avausvoiton avainhahmoja oli maalivahti Jacob Markström, joka kuuli pelaavansa vasta saapuessaan hallille ottelua varten. Venäjän maalin hylkäykseen päättynyt tilanne viimesekunneilla aiheutti "Markille" jännitystä, mutta muuten hän oli iltaansa ja etenkin puolustukseensa hyvin tyytyväinen.

− Kun tulin hallille tänään, Jacob Markström vastasi virnistäen, kun häneltä kysyttiin, milloin hän tiesi, että hän pelaa Ruotsin World Cup -avauksessa Venäjää vastaan.

Joukkueen ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist sairastui ennen ottelun alkua, eikä voinut vartioida Ruotsin veräjää ottelussa. Markström hoiti työnsä maalillaan mainiosti ja pysäytti 27 laukausta. Nollapeli karkasi puoli minuuttia ennen loppua.

Vaikka Markström olisi tiennyt jo ottelupäivän aamulla pelaavansa, ei hänen valmistautumisensa olisi muuttunut mitenkään.

− Aina täytyy valmistautua niin, että pelaisi. Tällaista tapahtuu. Pari ensimmäistä kutia tulivat nopeasti, sen jälkeen itseluottamukseni oli korkealla. Puolustuksemme pelasi todella korkealla tasolla, Markström hymyili.

"Henke" on yksi maailman parhaista

Daniel Sedin, joka on Markströmin joukkuekaveri niin Vancouver Canucksissa kuin maajoukkueessakin tiesi, että hätäilyyn ei ole tarvetta, vaikka ykkösmaalivahti putosikin kokoonpanosta.

− "Mark" aina puhuu mahdollisuudesta päästä pelaamaan, ja hän haluaa olla se pelaaja, joka torjuu meidän maalillamme. Kun paikka tuli, hän halusi näyttää kykynsä ja sen hän tekikin. Olen nähnyt hänet harjoituksissa, joten tiesin, että hän on valmis pelaamaan, Sedin kehui.

Myös tähtipuolustaja Victor Hedman sanojensa mukaan luottaa täysin maalivahtiinsa − oli maalilla sitten Lundqvist tai Markström.

− Tietysti "Henke" on yksi maailman parhaista maalivahdeista ja antaa meille paljon itseluottamusta. Rakennamme kuitenkin itseluottamustamme koko joukkueen kautta, jota Lundqvist on suuri osa, mutta niin on myös Markström. Jokaisen on pelattava huipputasollaan, ja Markström pelasi tänään ilmiömäisesti, Hedman totesi.

Markström pääsi ottelussa kuitenkin melko helpolla, eikä hänen tarvinnut venyä todellisiin huipputorjuntoihin, minkä Canucks-torjuja myös toi esiin.

− Parasta pelissäni oli tänään joukkueemme puolustus, joka oli aivan uskomaton. Pelaajat blokkasivat vetoja, hoitivat irtokiekot pois ja hoitivat minulle näkyvyyden kiekkoon, Markström naurahti.

Draamaa loppuhetkillä

Markströmin nolla murtui vain noin puoli minuuttia ennen loppua, kun Aleksandr Ovetškinin viivaveto upposi sisään. Seitsemän sekuntia ennen loppua Ovetškin toimitti kiekon häkkiin jo toiseen kertaan, mutta maali hylättiin, koska kiekko meni sisään Venäjän kapteenin kädestä.

− En nähnyt, että kiekko huitaistiin kädellä sisään, mutta heti kun näin tuomarin levittävän kätensä, tiesin meidän selviävän, Sedin huokaisi.

Markström näki kiekon menevän sisään, mutta ei ollut varma, oliko tilanne hylkäyksen paikka.

− Näin, että Ovetškin osui kiekkoon kädellä, mutta en tiennyt, osuiko se vielä hänen mailaansakin. Laitoin sormet ja varpaat ristiin, kun tuomari meni tarkistamaan tilannetta. Meillä oli hiukan tuuria, mutta mielestäni ansaitsimme voiton, olimme viimeiselle minuutille asti parempi joukkue, Markström totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle