Marko Virtanen ja Tuomas Tuokkola samoilla linjoilla ottelun kulusta

LIIGA / Haastattelu
JYP-valmentaja Virtanen oli suojattiensa otteisiin tyytyväinen.
Kuva © Jarno Hietanen
JYP aiheutti Hakametsän tiistai-illassa Ilvekselle kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan kotitappion. Valmentajien näkemykset ottelusta olivat hyvinkin yhtenevät.

JYP-valmentaja Marko Virtanen oli joukkueensa esityksiin luonnollisesti tyytyväinen.

- Pitäähän tähän olla tyytyväinen. Ensimmäinen erä oli pelillisesti todella hyvä erä, yksi meidän parhaita eriä tänä vuonna, Virtanen kertoi.

- Meidän tavoitteena oli lähteä hallitsemaan peliä heti alusta lähtien. Tiesimme Ilveksen liikkuvaksi joukkueeksi, joka tietyllä tavalla puolustaa omalla kiekollisella pelillään. Sitä lähdimme rikkomaan olemalla itse aktiivisia, nostamalla tunnetilaa ylös ja lisäämään taklauksia, missä sitten onnistuttiinkin.

JYPin esitykset ovat kauden aikana hieman ailahdelleet, mutta päävalmentaja Virtasen mukaan koko ajan mennään positiiviseen suuntaan.

- Kyllä tässä vaiheessa ollaan, ei tämä valmista ole. Tavoitteena on tietysti parantaa peliä koko ajan. Meidän teemana tänä vuonna on ollutkin: huomenna olet jo parempi. Pyrimme koko ajan parantamaan peliä sekä yksilö- että joukkuetasolla.

- Kaikille joukkueille tulee sekä hyviä että huonoja jaksoja, sille ei voi mitään.

Jos JYPistä haluaa etsiä ongelmakohtaa, katseet kannattaa kääntää puolustusosastoon.

- Tällä hetkellä mennään pakkiosastolla aika kapealla materiaalilla. Viides kolmen pelin viikko, kyllä me tarvittaisiin vähän rotaatiota. Saisimme vähän happea tuonne alapäähän.

Tuokkola ei ole huolissaan

Käytävän toisessa päässä Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkolan tunteet olivat päinvastaiset. Joukkue kärsi jo neljännen peräkkäisen tappionsa.

- Tämä on hyvää oppiprosessia meille tällä hetkellä. Ne edelliset tappiot näkyivät meidän peliinlähdössä. Emme ehkä olleet ihan niin skarppeina, ja olimme vähän epävarmoja koko peliä kohtaan, Tuokkola pohti.

- Iso rytminmuutos pystyttiin tekemään toiseen erään, ja pääsimme peliin mukaan. Tietysti siinä tuli sitten se harmittava 3-2-maali, mikä sitten oikeastaan ratkaisi pelin. Mutta meidän täytyy nyt vain käsitellä tämä ja ottaa opiksemme. Pitää olla nöyrä pelille, ja keskittyä siihen mitä teemme.

Ilves oli ajoittain pelissä hyvinkin mukana, mutta JYP vei pääosin peliä miten tahtoi.

- Meidän täytyy ymmärtää se, mitä se pelaaminen vaatii joka ilta, jos haluaa pärjätä. Hetkittäiset hyvät hetket ei riitä, vaan tulos on tuo, jos hyvä peli on vain hetkittäistä.

Ilveksen ylivoimat olivat viimeisessä erässä tavallista poikkeavia, sillä kahdesti ylivoimaa lähti ensimmäisenä pyörittämään nelosketju.

- No, jos meidän kärkiketjut pelaavat enemmän omassa päässä kuin vastustajan päässä, niin ei kai siinä sen kummallisempaa ole. Meidän neloskenttä oli tänään hyvä ja aktiivinen, ja tekivät hyvin hommia. Maalipaikkojakin oli useampia, mutta tällä kertaa ei saatu maalia.

Sekä Ässät- että JYP-peleissä Ilveksen peleissä on toistunut sama kuvio: alkukaudella Ilves tuli keskialueen yli lähes lentämällä, mutta sekä porilaiset että jyväskyläläiset ovat onnistuneet tukkimaan keskialueen hienosti.

- Kyllähän se on osa tätä. Jokainen joukkue tulee 100-prosenttisesti latautuneena nyt meitä vastaan, ja ne on varmasti skoutanneet meidän pelitavan.

- Sen takia meidän on jatkettava harjoittelua ja viedä meidän peliä eteenpäin. Meidän on löydettävä lääkkeitä lyödä taas vastustajan taktiikat. Mutta meillä on hyvä ilmapiiri tehdä töitä, tämä oli nyt vain yksi ilta.

Ilveksen ykkösketju Sami Sandell - Daniel Corso - Alexander Ruuttu on hyvän alkukauden jälkeen hieman hiipunut, eikä maalipaikkoja synny enää entiseen malliin. Ilveksen ketjut ovat pysyneet rotaatiomuutoksia lukuunottamatta pitkälti samoina koko kauden, mutta muutoksia saattaa olla luvassa.

- Täytyy nyt katsoa. Tässä on pari päivää aikaa ennen seuraavaa peliä, niin mietitään siihen mennessä sitten kuviot kuntoon.

Ilveksen kapteeni Masi Marjamäen paluusta peleihin on liikkunut huhuja läpi syksyn, ja maajoukkuetauosta on puhuttu jonkinlaisena vedenjakajana. Päivämääriä ei kuitenkaan ole vielä katsottu kalenterista.

- Masi on käynyt jo jäällä, ja tekee ihan perkeleesti töitä tällä hetkellä. Pelihalut on kovat, mutta kyllä tässä vaan menee aikaa. Kyllä se sieltä tulee vielä, ja on meille varmasti avuksi.

- Kontaktiharjoittelua ei olla tehty vielä, pelkkää luistelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle