Marjamäki: "Tolvanen ja Heiskanen tyrkyllä olympialaisiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäki luotsaa maajoukkuetta kohti olympialaisia.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Suomen maajoukkue valmistautuu helmikuussa pelattaviin olympialaisiin eri tavalla kuin viisiin edellisiin kisoihin, sillä NHL-pelaajat eivät ole käytettävissä. Tämä muuttaa turnauksen luonnetta.

Olympialaiset ollaan pelattu viidesti peräkkäin mukana olevien maiden parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla, mutta nyt miehistöt muodostuvat Euroopassa ja KHL:ssä pelaavista pelaajista.

− Kaikki voivat kuvitella, kuinka olympiaunelma yht'äkkiä aukeaa Euroopassa pelaaville pelaajille, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo.

Marjamäki oli edellisten olympialaisten aikaan Erkka Westerlundin valmennustiimissä apuvalmentajana, ja uskoo kokemuksesta olevan hyötyä.

− Yhdet kisat Sotšissa kokeneena voin kertoa, että hengen tajuaa vasta sitten, kun on kisakaupungissa muut urheilulajit.

Sotšissa mukana olleista pelaajista yhdeksän jatkaa uraansa tällä hetkellä Euroopan sarjoissa, ja Marjamäen mukaan heistä on hyötyä joukkueen hengen rakentumisessa Pyeongchangin kisoja ajatellen.

− Sotšissa olleet kertoivat, mitä on oleelliseen ja hetkeen keskittyminen. He pystyvät varmasti auttamaan kokemattomampia pelaajia. Tällä puolella pyritään tekemään töitä jo tässä turnauksessa.

− Ydinryhmä ja tietyt pelaajat yritetään jo aikaisessa vaiheessa muurata paikalleen, Marjamäki arvioi joukkueen rakentumista.

Suurinta huomiota Helsingin turnaukseen osallistuvassa joukkueessa herättävät miesten maajoukkuedebytantit puolustaja Miro Heiskanen ja hyökkääjä Eeli Tolvanen.

− Tolvasesta en tiennyt kuin että Nummelasta kotoisin ja Bluesin junioreissa pelannut ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä, ja tietysti sen, mitä hän nuorten arvokisoissa oli esittänyt. Elokuun alussa alkoi tulemaan jo viestejä Helmiseltä ja Jaloselta, että nyt on poikkeuksellisesta pelaajasta kyse.

− Heiskasesta tiesin jo kyvyt, eivätkä ykköskierroksen varaukset sattumalta tule. Miro on vakuuttanut entistä enemmän viimeisen parin viikon aikana.

Marjamäki vakuuttaa, että viime kesän ykköskierroksen varaukset ovat tyrkyllä olympiamiehistöön.

− Eivät he muuten olisi tässä, jos eivät olisi tyrkyllä olympialaisiin.

Merkittävää on myös se, että joukkueella on tavallista suurempi kokoonpano. Mukana on kolme maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 15 hyökkääjää.

− Viisi ketjua muodostetaan ja niillä on tarkoitus mennä koko ajan. Pakeista ei pysty samalla tavalla sanomaan. Tiistaina meillä on kuusi pakkia harjoituksissa, kun Lehtonen ja Mikkola pelaavat CHL:ää sekä Jokipakka ja Ohtamaa maanantaina KHL:ää.

− Toivottavasti keskiviikkona saataisiin koko porukan kanssa yksi harjoitus alle. Varmaankin pelaamme seitsemällä pakilla koko ajan.

Tarkempia tietoja ketjujen muodostamisesta Marjamäki ei halua toistaiseksi avata.

− Pelaajat tietävät ketjut, mutta avataan niitä vasta ensi viikolla.

Otsikkoa muokattu klo 18.28.

» Lähetä palautetta toimitukselle