Marjamäki toiveikkaana rökäletappion jälkeen: "Ei tässä kannata ruveta päätä roikottamaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marjamäen ja Leijonien World Cup -debyytti epäonnistui surkeasti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tappiollisen World Cup -avauksen jälkeen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytymätön Leijonien luisteluun ja kamppailupelaamiseen, mutta suhtautui vaikeuksista huolimatta toiveikkaasti turnauksen jatkoon.

Suomi oli World Cupin avausottelussa Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkuetta vastaan nöyryyttävästi alakynnessä. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ollut tyytyväinen joukkueensa luisteluun ja kamppailupelaamiseen.

− Meillä oli koko pelin ajan kiire. Kaksinkamppailupelaaminen ja jämäkkyys oli meiltä kevyttä. Vastus oli erinomainen ja teki meistä heikon. Paljon on korjattavaa, mutta ensimmäisessä erässä olin näkevinäni paljon hyviä asioita. Toisessa erässä sitten etäisyydet kasvoivat, emmekä pysyneet kiekossa pätkääkään. 

Selittelemään päävalmentaja ei lähtenyt.

− Tulos on oikeudenmukainen. Joka osa-alueella on varmasti parannettavaa, mutta jos jääkiekko-ottelussa häviää kaikki kamppailut ja vastustaja yksinkertaisesti luistelee noin paljon paremmin, niin tulos on tämä. Kiekon saamisessa ja pitämisessä meillä oli eniten haastetta.

Suomen seuraava ottelu on tiistaina Ruotsia vastaan. Marjamäki ei heikosta pelistä huolimatta vajonnut toivottomuuteen.

−  Pelaajat parantavat tasoaan. Ruotsi-peli tulee nopeasti, ja silloin on luvassa erityyppinen vastustaja. Vähän toisella silmällä seurasin päiväpeliä, niin tempo oli hyvin erilainen. Peli kerrallaan etenemme, tilanne on lohkossa vielä auki.

− Ei tässä kannata ruveta makaamaan ja päätä roikottamaan. Peli antoi tehokkaimman palautteen, joka varmasti herättää jokaisen pelaajan.

Marjamäki kehui vastustajan lisäksi myös leijonaryhmää.

− Meillä on hyvä joukkue. Vaikeutemme oli paljolti vastustajan hyvyyttä, ja pelimme paranee tiistaihin mennessä.

− Ei tämä pelaajillekaan helppoa ollut, mutta ammattiylpeydellä kaikki taistelivat loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle