Marjamäki piti Heiskasen ja Tolvasen valintaa itsestäänselvyytenä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien joukkueenjohto julkaisi maanantaina Suomen joukkueen olympialaisiin.
Kuva © Sami Kemppainen
Lauri Marjamäki ei jättänyt olympiakisoista rannalle Miro Heiskasta tai Eeli Tolvasta. Marjamäen mukaan heidän valinta oli itsestäänselvyys.

Suomi julkisti maanantaina jääkiekkomaajoukkueen pelaajat helmikuussa käynnistyviin olympialaisiin. Mukana on paljon kokemusta mutta myös nuoruutta. Vuonna 1999 syntyneet puolustaja Miro Heiskanen ja hyökkääjä Eeli Tolvanen ovat Suomen nuoria tähtiä olympialaisissa.

Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan Heiskasen ja Tolvasen valinnoissa ei ollut epäselvyyttä. Vaikka Heiskanen on kärsinyt loukkaantumisesta viime aikoina eikä ole ollut HIFK:n kokoonpanossa, hän on olympiajoukkueessa mukana.

Tolvanen sen sijaan on menettänyt alkukauden sensaatiovireensä. KHL:ssä maaliverkot eivät ole heiluneet nuorella hyökkääjällä 13 otteluun.

− Molemmat valinnat (Heiskanen ja Tolvanen) olivat itsestäänselvyyksiä. He pelasivat korkealla tasolla koko syksyn, Marjamäki kertoo.

Heiskanen ja Tolvanen olivat vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa mukana. Kisat kuitenkin sujuivat heikosti joukkueelta. Sekään ei kuitenkaan vesittänyt kaksikon olympiahaaveita.

− Joskus nuorilla pelaajilla, niin kuin aikuisillakin, peli ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista.

Enlund murtautui olympiajoukkueeseen

Leijonien olympiajoukkueessa on yhteensä 25 pelaajaa. Jättiyllätyksiä ei nähty, mutta esimerkiksi Jonas Enlundin valintaa voidaan pienenä yllätyksenä pitää.

Enlund on tykittänyt viime aikoina Sibir Novosibirskissä piste per ottelu -tahtia. Se ei ollut jäänyt Suomen valmennukselta huomaamatta.

− Enlund on ollut ylivoimaisesti meidän tehokkain pelaaja KHL:ssä viime aikoina. Hän pelaa todella korkealla tasolla. On tiedetty, että hän on hyvä pelaaja, mutta hänellä on ollut loukkaantumisia viime vuosina. Tällä hetkellä hän on itseoikeutettu valinta joukkueeseen.

Enlund ei pelannut syksyn aikana Helsingin tai Moskovan EHT-turnauksissa. Niissä eivät olleet mukana niin ikään Juuso Hietanen, Tommi Kivistö eikä Oskar Osala.

− Heidän osaaminen tiedetään. He ovat pelanneet monet arvokisat ja pelaavat korkealla tasolla tällä hetkellä, Marjamäki muistuttaa.

− Olemme halunneet nähdä turnauksissa myös uusia pelaajia, että miten he pelaavat kovassa kansainvälisessä pelissä, Marjamäki taustoittaa.

"Pitää puskea sinne hyvän ja erinomaisen tasolle"

Leijonien valmennuksella on ollut kova työ joukkueen rakentamisessa. Kauteen lähdettäessä pelaajia, joista lopullinen joukkue seulottiin, oli lähemmäs sata.

− Tosi hyvä tunne tuli, kun sai joukkueen valmiiksi. Palapeli on ollut edessä ruutupaperilla muutaman kuukauden, Marjamäki kertoo.

Marjamäki korostaa sitä, että valmistautuminen kohti olympialaisia on sujunut mainiosti. Leijonat voitti Helsingin EHT-turnauksessa marraskuussa kaikki ottelunsa. Joulukuussa Moskovan turnauksessa saldona oli kaksi tappiota ja yksi voitto.

− Valmistautuminen on mennyt äärimmäisen hyvin, ja se tuo meille luottamusta.

Marjamäen mukaan Suomella on hyvät menestymismahdollisuudet olympiaturnauksessa. Lyhyessä turnauksessa korostuvat kuitenkin yksittäiset pelit – niin kuin maajoukkueturnauksissa yleensäkin.

− Jokaisella joukkueella on mahdollisuus menestyä. Sen puolen viikon aikana on pystyttävä pelaamaan parasta jääkiekkoa. Meidän pelaajat ovat sen verran fiksuja, että he ymmärtävät, että ihan ok -taso ei riitä. Pitää puskea sinne hyvän ja erinomaisen tasolle jokainen pelaaja ja valmentaja. Silloin meillä on mahdollisuus menestyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle