Marjamäki paluun tehneestä Davisista: ”Helkutin halukas”

LIIGA / Haastattelu
Patrick Davis hakee vielä täyttä pelikuntoaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Patrick Davisin kärppädebyytti liigatasolla ei jää historian kirjoihin kaikkein onnistuneimpana. Jenkki keräsi kuusi minuuttia jäähyjä ja jäi ilman hyökkäyspään tehomerkintöjä, joita Davisilta kaivataan.

− Otin muutamia jäähyjä. Ensimmäinen jäähy oli minusta hirveä. Se on mitä on. Toisessa kävi huono tuuri, osuin kaveria naamaan täysin vahingossa, mietti Davis tuomarilinjaa.

Davisin huonoin hetki osui toisen erän alkuun. Laituri istui ensin yhden kaksiminuuttisen, palasi kentälle ja sai 10 sekuntia myöhemmin kaksi kakkosta korkeasta mailasta. Into kävi maltin edelle.

− Davis oli tänään helkutin halukas. Niin halukas, että osui innoissaan Järventietä [Martti] mailalla kasvoihin. Pitkästä aikaa hyvä tuleminen häneltä, käänsi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki asian.

"Tunsin itseni hitaaksi ja voimattomaksi"

27-vuotias laitahyökkääjä on kärsinyt alaraajavammasta, jonka vuoksi paluu on venynyt. Tiistaina Davis palasi ykkösketjuun Nicolas Deschampsin ja Mika Pyörälän vierelle.

− Tänään ei tuntunut normaalilta, tunsin itseni hitaaksi ja voimattomaksi. Se oli silti odotettavissa, tämä on ensimmäinen pelini hetkeen ja en ole edes luistellut pariin päivään. Kestää hetken päästä takaisin normaaliin.

− Etsin vielä peliäni ketjukaverieni kanssa. Olin tänään henkisesti iskussa, fyysisesti en, Davis analysoi.

Patrick Davis valmistautui huolellisesti otteluun.
Patrick Davis valmistautui huolellisesti otteluun.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Davis ei päässyt pelituntuman vuoksi pelaamaan vahvuuksillaan tiistaina. Davis nakutti viime kaudella SaiPan paidassa 22 maalia ja 35 tehopistettä.

Se on erinomainen lukema isokokoiselle kahden suunnan hyökkääjälle.

− Tämä oli ensimmäinen pelini hetkeen ja olimme hävinneet HIFK:lle sunnuntaina. Halusin vain tuoda energiaa kaukaloon ja pelata yksinkertaisesti.

Ilves vei legendan synttäriottelun 3-1

Kotijoukkueena kylmää kyytiä tarjonnut Ilves sai virtaa seuralegenda Aarne Honkavaaran 90-vuotisjuhlista. Davis näki myös oman joukkueensa henkisen tilan olleen riittävällä tasolla.

− Meillä oli kyllä tänään hyvä tunnetaso, muttemme vaan tehneet maaleja, Davis mietti.

Kärpät pelasi yksinkertaisesti ja laukoi paljon viivasta, mutta hyökkäysalueella tyypillinen kärppäpelaajien taito ei päässyt oikeuksiinsa.

Joukkue on viime sunnuntain HIFK-kotitappion jälkeen sille harvinaisessa tappioputkessa.

− Meillä on paljon kokeneita kavereita joukkueessa. On erittäin tärkeää, että he ottavat nyt ohjia ja kertovat, miten meidän pitää jatkossa pelata.

Olosuhteista menestys ei ainakaan Davisin mukaan jää kiinni.

− Täällä on ollut hieno pelata. Tykkään myös kaupungista. Minulla on paljon kunnioitusta tätä organisaatiota kohtaan. Pelasin viime vuonna heitä vastaan pudotuspeleissä ja vihasin heitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle