Marjamäki: "Kyllä me odotamme itseltämme paljon"

LIIGA / Haastattelu
Masi Marjamäellä riitti vientiä ottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Sekä Masi Marjamäki että Ilves saivat tänään tilastoihinsa kauden ensimmäiset kolme pistettään. Ilveksen kokeneeseen kaartiin kuuluva 27-vuotias porilainen kantaa joukkueessa suurta vastuuta.

Ilves aloitti kauden katastrofaalisesti. Kahdesta ottelusta nolla pistettä, yksi tehty maali ja kymmenen päästettyä maalia on millä tahansa mittarilla mitattuna huono suoritus. Ilves ei kuitenkaan ollut muuttanut ketjukoostumuksia tai pelitapaansa Pelicans-otteluun.

– Hyökkäyspeliin keskityttiin vähän eri lailla. Pelattiin fiksummin kiekkoa maalin taakse, eikä koohotettu päättömästi kiekon perässä. Puolustettiin myös vähän tiiviimmin kuin aiemmin, varakapteenin A:ta rinnassaan kantava Masi Marjamäki kommentoi.

"Marja" ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen joukkueensa otteisiin, vaikka myöntääkin, että pistesaldon aukeaminen on erittäin tärkeää.

– Tottakai se on todella tärkeää, kaksi tahmeaa peliä alla. Mutta ei tämäkään meidän paras suorituksemme ollut. Siinä näkyi ajoittain sitä parasta Ilvestä, mitä me pystytään pelaamaan.

Varsinkin kolmannessa erässä Ilveksen luistin kulki huomattavasti paremmin kuin lahtelaisvierailla, ja takaa-ajo kulminoituikin pitkälti hyvään liikkeeseen. Se ei Marjamäen mielestä ole kuitenkaan ainoa tämän kauden Ilveksen vahvuus.

– Me ollaan joukkue. Se on meidän juttu. Me liikutaan ja me ollaan joukkue, niin me pärjätään ihan kenelle vaan.

Ilves on veikattu lähes järjestäen jokaisessa kausiennakossa ja -veikkauksessa sarjan häntäpäähän. Marjamäki ei kuitenkaan näe Ilvestä altavastaajana otteluihin lähdettäessä.

– Kyllä me odotetaan itseltämme paljon. Ei me seurata ulkopuolelta tulevia paineita, me luotetaan itseemme ja tiedetään kyllä mihin pystytään.

Ilveksen joukkue on erittäin nuori ja kokematon. Joukkueen keski-ikä on vain hieman yli 20 vuoden ja 70-luvulla ei joukkueesta ole syntynyt kuin kapteeni Martti Järventie. Marjamäki ei kuitenkaan näe tätä ongelmana.

– Kyllähän meidän tarvii kasvaa vielä [joukkueena]. Ottaa oman aikansa, että aletaan sataprosenttisesti luottaa toisiimme ja pelata saumattomammin yhteen.

Marjamäki teki Pelicansia vastaan kaksi maalia, joista varsinkin ottelun voittomaaliksi jäänyt viides maali oli erityisen makea. Marjamäen tuuletuksesta näkyikin riemukkaat tunteet kauas.

– Tuli Koistiselta niin huikea syöttö, että pakkohan siihen oli tuulettaa. 5-4 mentiin johtoon ja siinä välähti vaan mielessä, että nyt hoidetaan tää pois.

– Ainahan tällaiset kantaa eteenpäin, kun tullaan takaa ja tiedetään että pystytään siihen. Tästä on hyvä lähteä torstaina KalPaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle