Marjamäki: "Asiat muuttuvat, mutta taklauspeli kuuluu porilaiseen kiekkoon"

LIIGA / Haastattelu
Marjamäen neljäs peräkkäinen peli tehopisteillä jäi laihaksi lohduksi.
Kuva © Timo Savela
Ässien ja Pelicansin ottelu tarjosi Porissa tällä kaudella lähes ennennäkemätöntä hurlumheitä. Runsasmaalinen kamppailu päättyi lopulta vierasjoukkueen 5−4-voittoon.

Kaikki Liigan ottelut eivät ole kuin tammikuisen perjantain Ässät-Pelicans. Ottelu sisälsi käsittämättömän määrän erilaisia tapahtumia, eikä taitokiekkoon perustuvasta neppailusta ollut tietoakaan. Oli hylätty potkumaali, runsas määrä jäähyjä, rangaistuslaukaus, ylivoimamaaleja ja sekavia kiekonmenetyksiä.

− En muista pitkään aikaan olleeni tällaisessa ottelussa mukana, huokaisi Ässien hyökkääjä Masi Marjamäki.

Marjamäki on toki joutunut olemaan pelikentiltä poissa kolhujen takia, mutta silti kokeneen ässäkasvatin sanoilla on painoarvoa.

Kuten usein Liigassa, peli ratkesi erikoistilanteisiin. Kotijoukkueen alivoima kesti vain Juha Kiilholman ulosajosta seuranneen viiden minuutin alivoiman. Sen aikana tullut osuma hylättiin potkumaalina.

Viidestä patapaitojen kahden minuutin alivoimasta syntyi neljä Pelicans-maalia.

− Lauantaihin jäi parannettavaa paljon. Tästä laitamme jumpat käyntiin, analysoimme videot ja valmistaudumme huomiseen. On hyvä asia, ettei tätä peliä tarvitse jäädä murehtimaan sen pidemmäksi aikaa, arvioi Marjamäki.

Ässien ja Pelicansin ottelut ovat toisinaan vahvaa fyysistä kiekkoilua. Porin perjantai-illassa laidat tärisivät hetkittäin, mutta ehkä hieman raskaampaa taklauspeliä oli odotettavissa.

− Mielestäni olimme aika fyysisiä. Alku oli hyvä kokonaisuudessaan. Meidän peliimme kuuluu ajaa kovaa karvaustilanteessa joka kerta.

Kaudeksi 2014-2015 Liiga-halleihin vaaditut turvakaukalot ovat muuttaneet tätä pelin osa-aluetta.

− Vieläkin saattaa tarvita laastaria, jos täysin ajaa miehestä ohitse, mutta ovat nuo laidat olkapäille armollisempia.

− Ennen oli toisenlaista, mutta kova taklauspeli kuuluu porilaiseen tyyliin pelata jääkiekkoa, kiteytti Marjamäki.

Ässälaiturilla oli joku aika sitten vähän vaisumpi jakso tehopisteiden osalta. Kymmenen ottelun nollasaldo vaihtui kuitenkin neljän ottelun pisteputkeen.

− Tärkeimmät pisteet jäivät saamatta, mutta on toki ollut hienoa auttaa joukkuetta myös sillä tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle