Mankisella nihkeää Vitjazin riveissä

KHL / Haastattelu
Jesse Mankisen rooli jäi maanantaina pieneksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jesse Mankinen siirtyi kesällä KHL:ään Vitjaz Podolskin riveihin. Hyökkääjän alkukausi on sujunut välillä paremmin, mutta toisinaan homma on ollut nihkeää. Maanantain Jokerit-ottelussa hänen peliaikansa jäi vähäiseksi, eikä Mankista nähty päätöserässä jäällä ollenkaan.

Vitjaz sai maanantain otteluun loistavan lähdön, kun seura iski avausosuman heti ensisekunneilla. Venäläisjoukkue paineli avauserässä jo 2-0-karkumatkalle, mutta tauolla Jokerit heräsi. Kaksi jälkimmäistä erää peliä tahkottiin enimmäkseen Vitjazin päädyssä.

- Jokerit heräsi tauolla ja sen jälkeen pyörittiinkin omissa. Videolta oli kyllä saatu ohjeet, ja odotin Jokereiden tulevan avauserässä jopa lujempaa päälle. Tulivat kyllä sitten kahdessa jälkimmäisessä, Jesse Mankinen huokasi.

Venäläisjoukkue pelaa varsin kurinalaista ja tylsääkin peliä, jossa vapauksia ei anneta. Kausi on sujunut kohtalaisesti, kun joukkue keikkuu pudotuspeliviivan tuntumassa. Mankinen tilille on kertynyt pisteet 2+4, mutta torstaina peliaika jäi vähäiseksi. Kolmannen erän lappeenrantalaislähtöinen laituri istui viltissä.

Uuteen asuinympäristöön ja kulttuuriin sopeutuminen on sujunut hyvin, vaikka Podolsk ei nuorelle miehelle kummoisia virikkeitä tarjoakaan.

- Nihkeää on ollut - sekä itse että joukkuueella. Välillä on mennyt hyvinkin, ja olihan meillä nytkin muutama voitto alla. Mutta, tästä tämä jatkuu taas, nyt pian pelataan jo Bratislavassa.

- Ei sinänsä ole tullut mitään yllätyksiä. Asumme Podolskissa, josta on Moskovaan noin neljäkymmentä kilometriä. Siellä voi lähinnä syödä hallilla lounaan ja sen jälkeen käydä kahvilla jossain, mutta siinäpä se. Pari kertaa olemme käyneet Moskovassa vapaapäivänä.

Mankinen matkasi Podolskiin yhdessä vanhan ketjukaverinsa Jaakko Rissasen kanssa. Toisen suomalaisen läsnäolo auttaa viihtymisessä. Vapaa-aikaa ei kuitenkaan ole liiaksi, sillä KHL:ssä iso osa ajasta menee matkustamiseen.

- Onhan se mukava, että voi jutella hallilla Suomea. Mutta hyvin on kyllä seura järjestänyt kaikki asiat.

- Autossa istumista ei ole älyttömästi ollut, mutta koneessa sitäkin enemmän. Kävimme juuri pitkän reissun Tyynenmeren rannalla asti. Nyt on onneksi näitä lyhyitä ja teräviä lentoja vain.

» Lähetä palautetta toimitukselle