Mankinen joukkueensa fyysisyydestä: "Vaikka on vähän lyhyempää kaveria, kyllä meilläkin voimaa riittää"

LIIGA / Haastattelu
Mankinen on juhlinut Jyväskylässä aiemminkin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jesse Mankinen avasi maalihanansa myös JYPiä vastaan, kun kuopiolaiset nappasivat toisen kiinnityksen finaalipaikkaan vierasryöstöllä Jyväskylästä. Hyökkääjä avasi Jatkoajan haastattelussa pelin lisäksi omaa kauttaan.

KalPan kärkihyökkääjä Jesse Mankinen iski pelin käytännössä ratkaisseen joukkueensa toisen maalin välittömästi ylivoimapelin jälkimainingeissa. 

Kuopiolaiset karkasivat ottelusarjassa jo 2−0-johtoon, kun joukkue kaatoi Jyväskylässä JYPin loppulukemin 3−0.

− Oltiin kyllä parempi joukkue tänään. Meidän täytyy jatkaa luistelua, näyttää että se toimii hyvin. Saadaan riistoja ja maalipaikkoja sitä kautta, Mankinen mietti.

Joukkue luisteli JYPiltä käytännössä jalat alta, kun joukkueet kohtasivat Kuopiossa keskiviikkona. Etenkin Jyväskylässä varmasti luultiin, että homma kääntyy päälaelleen, kun saavutaan pieneen kaukaloon Jyväskylään.

Mankinen näki tämän enemmänkin etuna joukkueelleen.

− Pienempi kaukalo, kerkeää nopeammin paineelle, silloin tulee pakille tietyt tilanteet äkkiä. Tulee sitä kautta harhasyöttöjä.

Kovassa vireessä läpi kauden ollut KalPa pelasi vahvan runkosarjan, mutta pienoisia kysymysmerkkejä joukkueen fyysisen pelin riittävyydestä heiteltiin ilmaan jo ennen Pelicans-sarjaa, ja nyt myös ennen JYP-sarjaa.

Kuopiolaiset ovat viimeistään nyt osoittaneet nämä puheet turhiksi, ja ovat olleet kentän fyysisin joukkue jyväskyläläisiä vastaan kahdessa pelissä peräkkäin. Pelicans ei saanut KalPaa vastaan edes hippaa kiinni.

− Vaikka on vähän lyhyempää kaveria joukkueessa, kyllä meilläkin voimaa riittää. En sitten tiedä, onko se yllättänyt vastustajat, Mankinen pyöritteli.

− Itse ollaan sen riittämiseen uskottu koko ajan, että ollaan vahvoja.

Hyökkääjä itse pelaa uransa parasta kautta, ja kovan runkosarjan jälkeen tehoilu on jatkunut pudotuspeleissä. Mankinen on pelannut kevään seitsemän pudotuspeliotteluaan piste per ottelu -tahtia. Hyvän vireen syyt löytyvät jo kauempaa takaa, kesältä asti.

− Tietysti pidemmän aikaa olen saanut paljon vastuuta ja pelannut paljon. Sekin näkyy jossain vaiheessa. Terveenä pysyin myös kesän ja sain treenata hyvin, Mankinen summasi.

− Joukkueena olemme pelanneet hyvin, niin omakin itseluottamus noussut.

» Lähetä palautetta toimitukselle