TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Malmivaaran makeampi mestaruus

LIIGA / Haastattelu
Pohjois-Amerikasta täksi kaudeksi SM-liigaan palannut Olli Malmivaara oli iso palanen JYPin mestaruuspalapelissä. Pakkijärkäle hääri joukkueen takalinjojen puolustusroolissa isännän ottein.

Malmivaara oli niitä harvoja JYPin pelaajia, joilla oli jo ennestään mestaruus palkintokaapista. Puolustaja oli nuorukaisena mukana Jokereiden vuoden 2002 mestarijoukkueessa.

– Mahtava fiilis! Tämä menee täysin eri kastiin, kuin edellinen mestaruuteni. Silloin olin seiskapakki, nyt isossa roolissa, Malmivaara iloitsi.

– JYPin hyvä joukkuepelaaminen ja tiivis paketti helpottaa pakin peliä paljon. Kun hyökkääjät tulevat apuun, voi puolustaja pelata niin sanotusti omien vahvuuksiensa kautta.

– Kyllähän se pakin peliä helpottaa, kun kaikki uhrautuvat ja hyökkääjätkin auttavat. Tykkään pelata tällä tavoin. Saimme ajettua vastustajan kulmiin. Minun vahvuuteni ovat juuri omanpäänpelissä. Kaikki hyökkäyshommat ovat sitten vain plussaa.

– Pakettimme tiivistyi runkosarjan jälkeen entisestään ja saimme sitten aina tehtyä ne pari maalia. Eihän se toki kaunista katsottavaa aina ole, mutta tässä on tulos.

Tiivis paketti vaatii pelaajilta kurinalaisuutta ja sitoutumista yhteisen unelman eteen.

– Joukkueemme vahvuus oli siinä, että kaikki olivat sitoutuneita. Jokainen tsemppasi täysillä ja hyväksyi roolinsa, vaikka oli reservissäkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle