TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Malkamäki: ”Pelkäsin pahempaa”

LIIGA / Haastattelu
Isossamäessä pelattiin tiistaina Ässien ja HPK:n kauden kolmas kohtaaminen. Porilaiset myllyttivät vieraita lähes koko kuusikymmenminuuttisen ajan ja loppulukemat mediakuutiolla olivat 5-1. Nilkkavamman takia alkukauden sivussa ollut Miko Malkamäki hääri kolmospakkiparissa ja kirjautti tililleen syöttöpisteen.

– Suhteellisen tasaiset kolme erää meiltä. Päästiin hyvin liikkeelle ja saatiin tehtyä tarvittavat maalit, eikä meille tullut kömmähdyksiä, luonnehti Miko Malkamäki illan ottelua.

Ässät lähti toiselle erätauolle kolme maalia rikkaampana kuin hämeenlinnalaiset, mutta kotijoukkueen vahva pyöritys katosi viimeisen erän alussa hetkeksi, ja vieraat pääsivät siten kiinni peliin.

– Vähän siinä erän alussa saattoi tietenkin johtoasema vaikuttaa, mutta päästiin siitä kuitenkin yli.

HPK pelasi loppua kohden koko ajan pienemmällä miehityksellä, mutta Malkamäen mielestä se ei muuttanut kotijoukkueen pelaamista ihmeemmin.

– En usko, että se vaikutti sen kummemmin. Kaveri karvasi hyvin ja tuli tiiviisti kolmanteen erään.

Tiivis ottelurytmi vaikuttaa pelaajiin

Tällä kaudella otteluohjelma kohtasi suuren muutoksen, ja pelejä on lähes joka päivä jollain joukkueella. Malkamäki myöntää, että pelaajille tiivis ottelurytmi on vaikeampaa, mutta saman joukkueen kohtaaminen ei vaikuta pelaamiseen sen kummemmin.

– Onhan se vähän raskaampaa. Varsinkin perjantai- ja lauantaipeleistä tulee varmaan jossain välissä kauden edetessä raskaita.

– Loppupeleissä se ei haittaa, että kohtaa saman joukkueen näin usein, koska siinä oppii tietämään ja tuntemaan vastustajan taktiikan.

Käsivammaa potenut Ryan Caldwell pelasi tiistai-iltana kauden ensimmäisen liigaottelunsa Malkamäen pakkiparina Jani Honkasen tilalla. Kanadalaispakin palattua kokoonpanoon menetti Malkamäki niin yli- kuin alivoimavastuunsa, mutta puolustajaa ei menetetty peliaika eikä vaihtunut pakkipari haitannut.

– Joo, ylivoima ja alivoima lähtivät omalta osalta pois, nyt saa sitten keskittyä 5-5-pelaamiseen. Jääpähän energiaa siihen, pohdiskeli puolustaja.

– Aika lailla samalla lailla meni kummankin pakin kanssa. Puolustettiin hyvin ja pidettiin oma pääty puhtaana.


Puolustaja Miko Malkamäen peli ei kärsinyt, vaikka peliaika väheni.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ennen ottelun alkua Malkamäki ja Caldwell olivat myös käyneet taktiikkapalaverin, ja Malkamäki kertoi pakkiparien strategiarutiineista.

– Lähinnä aloitukset sovitaan tai sitten hyökkäysalueen pelaaminen, kuten että miten liikutaan viivalla ja niin poispäin. Muuten pelataan kuten koko muu joukkue, puolustaja valotti.

Kanadalaisellakin oli huomautettavaa niin omista kuin Malkamäen otteista illan ottelussa.

– Yksi peli kanssani, ja nyt hän on supertähti, Caldwell leveili ohi kulkiessaan ja molemmat naureskelivat.

Malkamäki aloitti kautensa hyvin

Malkamäen kausi ei alkanut toivotulla tavalla, kun mies loukkaantui ensimmäisessä harjoitusottelussa Rauman Pitsiturnauksessa. Ennen kautta tapahtuvat loukkaantumiset ovat aina ikäviä, mutta puolustaja näkee tilanteen toisin päin ajateltuna positiivisena.

– Nilkkani osui laitaan, ja jonkin sortin murtuma siitä sitten tuli jalkaan. Se oli ensimmäinen kunnon loukkaantuminen omalle kohdalleni.

– Itse asiassa kauden alku on parasta aikaa loukkaantumiselle, kun on vielä koko loppukausi aikaa pelata, tuumi Malkamäki.

Loukkaantumisen myötä muuttui myös pakin normaali harjoittelurytmi.

– Harjoittelussa jäi tietenkin luisteleminen vallan välistä, ja joutui tekemään paljon kaiken maailman tyhmiä muita oheisharjoituksia. Pakko tuollaiset on kuitenkin kärsiä, puolustaja hymähti.

Onnistunut viime kausi päättyi Ässien osalta pudotuspeleihin, kun Blues jatkoi matkaansa aina finaaliin saakka. Malkamäen oma pelillinen taso laski hieman kohti kevättä, ja pelaajan oletettiin tarvitsevan ehjän harjoituskesän, jotta meno paranisi. Palattuaan kaukaloon loukkaantumisen jälkeen Malkamäki ei kuitenkaan lähtenyt aivan alkutekijöistä, vaan pelasi poissaoloonsa nähden erittäinkin hyvän ottelun.

– Olihan se sinänsä ehjä kesä siihen asti. Luistelukunto siitä eniten kärsi, kun ei päässyt jäälle, mutta nyt sekin lähenee jo pian normaalia tasoa.

– Itsekin tykkäsin miten se omalta osin lähti käyntiin, kun pelkäsin niin paljon pahempaa, naurahti Malkamäki.

Runkosarjaa on vielä paljon jäljellä eikä Malkamäki ole ehtinyt ajatella, miten loppukausi tulee sujumaan pelaajan omalta osalta.

– Tässä on kuitenkin vielä pitkä kausi edessä. Omaa hommaansa kun saa tehdä, eipä siinä muuta, tiivisti Malkamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle