Maksim Afinogenov: ”Paras pelimme”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Venäjä lähetti yhden suurimmista mestarisuosikeista laulukuoroon. Ailahtelevasti esiintynyt kasakkalauma kokosi rivinsä hienosti ja Kanada kaatui ansaitusti. Maksim Afinogenov kiteytti ottelun osuvasti Jatkoajalle.

Kun kaksi jääkiekkojättiläistä kohtaavat jo puolivälierässä, tietää että jommalla kummalla on mennyt turnaus niin sanotusti penkin alle. Viimeisessä puolivälierässä kohtasivat Venäjä ja Kanada. Ennakkokaavailujen vastaisesti Venäjä voitti Kanadan ja matkaa Suomen vastustajaksi välieriin.

NHL:ssakin pitkän uran tehnyt Maksim Afinogenov, joka nykyään hyökkää Pietarin SKA:n riveissä jakoi tuntojaan ottelun jälkeen.

– Meiltä tänään aivan loistava ottelu. Koko joukkueelta täysi panos ja hyvä 60 minuuttia. Sen päälle vielä maalivahtimme oli tänään aivan uskomaton, siitä kiitokset hänelle. Saimme käännettyä pelin haluamaamme suuntaan kolmannessa erässä. Se vei meidät voittoon.

Konstantin Barulin oli tänään maalillaan loistava, joten turhaan ei Afinogenov kehuja jaellut. Jos Venäjä menestyy näissä kisoissa, on se pitkälti huonosti pelanneen Jevgeni Nabokovin loukkaantumisen ansiota.


Venäjän voitto oli koko kansan voitto. Ainakin Maksim Afinogenovin mukaan.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Tänään ottelun ratkaisi kolmannen erän maalit. Varsinkin Ilja Kovaltshukin maalin jälkeinen tuuletus kertoi paljon pelaajien halusta voittaa illan ottelu.

– Muutimme hiukan pelitapaamme ja saimme pelin painopisteen siirrettyä Kanadan maalille, siinä ratkaisu. Analysoi Afinogenov.

Tuttuun venäläiseen tapaan saivat kiitosta myös kotijoukot. Koko kansaa unohtamatta.

– Mahtava tunne. Tämä voitto ei ole pelkästään meille, eli joukkueelle. Tämä on myös suuri voitto koko Venäjän kansalle. Kanada on aina hieno voittaa.

Venäjä ei häikäissyt alku- eikä välisarjassa vielä pelillään. Mieleen tuli lähinnä takavuosien kuriton egolauma yksilöitä. Tänään, turnauksen tärkeimpään paikkaan tähän mennessä, osui nappisuoritus. Joukkue pelasi yhteen, eikä kiukuttelevasta supertähtilaumasta ollut tietoakaan.

– Meille oli todella tärkeää että saimme parhaan pelimme heti pudotuspelien alkuun. Ei kai sitä parempaan paikkaan voi pyytää. Nyt meidän on vain pelattava yhtä hyvin jatkossa ja pidettävä tämä taso. Pelaamme jo heti huomenna, mutta se on vain hyvä. Kiteytti Afinogenov.

Kuten jo aiemmin todettua, kohtaa Venäjä huomisessa iltaottelussa Suomen. Suomi ja Venäjä kohtasivat jo välisarjassa, jolloin Suomi vei pisteet rangaistuslaukauksien jälkeen. Nyt Venäjä on valmiimpi Afinogenovin mukaan.

– Suomi tulee olemaan kova vastus. Olemme pelanneet heitä vastaan jo kerran tässä turnauksessa. Silloin pelasimme hyvän ensimmäisen erän, mutta toisessa sitten aloimme laiskottelemaan. Toivottavasti saamme pelattua kaikki kolme erää kuten tänään kolmannen erän.

» Lähetä palautetta toimitukselle