Maalivahtivalmentaja Lehtonen: "Kaikilla omat vahvuutensa, kukaan ei heikko missään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kari Lehtonen lämmitteli Suomen maalivahteja aamujäällä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Nuorten leijonien maalivahteja turnauksessa valmentava Kari Lehtonen on antanut vinkkejä myös vastustajan pelaajista, mutta medialle tiedot eivät mene.

− Täällä on kaiken maailman kansalaisuuksia, jotka osaavat kuitenkin lukea juttuja, joten pidän ohjeet omana tietonani. Normaaleja juttuja, mitä tulee vastustajasta huomattua.

Ohjeet pätevät paitsi vastustajien kenttäpelaajien vahvuuksiin, myös heidän maalivahtien heikkouksiin.

− Kyllä heidän maalivahteja on katsottu. Nekin pidetään omana tietonamme.

"Emil Larmi on hivenen kokemattomampi näissä ympyröissä, mutta hänelläkin nousee esiin reagointinopeudessa valtaisa potentiaali."

Suomen joukkueessa tositoimiin on päässyt nyt kaksi maalivahtia. Veini Vehviläinen torjui Valko-Venäjää vastaan nollapelin, Venäjää vastaan esitys ei ollut yhtä hyvä. Slovakiaa vastaan torjuntavuoron sai Kaapo Kähkönen.

− Ihan hyvä maku jäi Kähkösen pelaamisesta. Hän otti muutaman tärkeän kopin tärkeällä hetkellä, ja piti siten meidät pelissä mukana.

Tšekki-pelissä maalille palaa kuitenkin turnauksen kaksi ensimmäistä ottelua pelannut Vehviläinen. Lehtonen ei suostu ennakoimaan maalivahdin otteita pelissä.

− Olen valmentaja, en ennustaja, Lehtonen totesi muokaten Jean Sibeliuksen ajatuksia.

− Venäjä-pelissä oli joku sellainen, minkä olisi voinut ottaakin, mutta kyllä siellä virheitä sattui myös Veinin edessä. Kokonaisuutena olen tyytyväinen häneen.

Kokonaisuutena hän on erittäin tyytyväinen tarjolla olevaan maalivahtikaksikkoon.

− Meillä on kaksi hyvää molaria, joten jos tapahtuu jotain, voidaan hyvin laittaa toinen maalille.

Maalivahdeilla on omat ominaisuutensa, jotka Lehtonen näkee selvästi:

− Kaapo on fyysisesti vahva kaveri, Veinillä paistaa taas tekninen osaaminen. Emil Larmi on hivenen kokemattomampi näissä ympyröissä, mutta hänelläkin nousee esiin reagointinopeudessa valtaisa potentiaali.

− Kukaan ei ole heikko missään, mutta erottuvat toisistaan kyllä. Jätkät ovat kyllä käsitelleet hienosti omat asemansa, henkinen kantti on kaikilla kova.

Myös mailapelaamisessa on isoja eroja - esimerkiksi Kähkönen on mailapelaamisessaan loistava, vaikka eilen yksi kiekko lipsahtikin katsomoon.

− Niitä sattuu, kun pelaa kiekkoa. Hän on kuitenkin maailmanluokan mailapelaaja, ja sitä korostetaan Pohjois-Amerikassa sekä pikku hiljaa myös muualla.

» Lähetä palautetta toimitukselle