Maalivahtilegenda Martin Brodeur jututti Leijonien hyökkääjää − "Hänestä voisi olla NHL-seurallemme paljon hyötyä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Brodeur on St. Louis Bluesin apulais-GM.
Kuva © Getty Images
NHL:n maalivahtilegenda ja Kanadan tämän vuoden miesten MM-kisajoukkueen GM sekä NHL-joukkue St. Louis Bluesin apulais-GM Martin Brodeur kertoi ongelmista joukkueen kasaukseen liittyen. Hän myös mainitsi NHL-seuransa mahdollisesti seuraavasta suomalaispelaajasta.

Kenties NHL:n kaikkien aikojen paras maalivahti ja lajilegenda Martin Brodeur oli seuraamassa Leijonien ja Yhdysvaltojen välistä MM-turnauksen alkusarjan päätöskierroksen ottelua.

− Turnaus on ollut pitkä. Täällä on paljon erilaisia pelejä ja eri tasoisia joukkueita. Nyt, kun turnaus kääntyy loppupuolelleen, tosipelit alkavat, Brodeur analysoi pudotuspelien kynnyksellä.

Vaikka turnaus on tarjonnut monia murskavoittoja, joissa joukkueiden tasoero on tullut esiin, ei Brodeurin mielestä osallistujajoukkueissa ole yhtään turhaa lenkkiä. Hän muistuttaa siitä, että yllätyksiäkin on nähty.

− Tanska voitti Suomen, Latvia otti pisteen meiltä sekä Yhdysvalloilta. Jopa pienemmät maat ovat erittäin hankalia vastustajia. Koko ajan on oltava varuillaan. Suomi-ottelu oli todellinen pettymys 5−1-tappion myötä. Emme todellakaan odottaneet sitä. Toivottavasti nousemme takaisin tasollemme. Ehkä kohtaamme heidät vielä myöhemmin turnauksessa.

Rooli kuin rooli MM-areenoilla − Brodeur hoitaa

Legendalla itsellään on kaksi MM-hopeaa vuosilta 1996 ja 2005. Hän on myös kaksinkertainen olympiavoittaja ja World Cupin mestari vaahteralehtipaidasta. Nykyiseen johtajarooliinsa hän suhtautuu rennoin mielin.

− Onhan tämä hyvin erilaista. Pelaajana on vain hoidettava oma hommansa, mutta GM:n roolissa on huolehdittava kaikesta − niin pelaajista kuin joukkueen muustakin henkilökunnasta. Myös heidän perheensä ovat tulleet kaupunkiin. Vaikka tässä on paljon hommaa, on tämä erittäin nautinnollinen turnaus olla mukana, kiitteli maalivahtilegenda.

MM-kisat herättävät joka vuosi paljon keskustelua pelaajavalintojensa takia. NHL:stä halutaan mukaan kaikkien maiden parhaat saatavilla olevat pelaajt, mutta aina heillä ei ole valmiuksia tulla kevään turnaukseen.

−  Erilaisten taustatarinoiden takia joukkueen kokoaminen on haaste. On loukkaantumisia ja sopimusneuvotteluja, joiden kanssa on elettävä. Kanadalaiset haluavat kuitenkin pelata maalleen. Monet pelaajat soittivat meille haluavansa mukaan MM-joukkueeseen.

Tänä vuonna Kanada sai mukaan NHL:n pistepörssin voittaneen, 21-vuotiaan Connor McDavidin.

McDavid soitti Broudeurille, ja kertoi pelihaluistaan MM-jäillä.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net

− Hän oli ensimmäisiä, jotka soittivat meille. On hyvä alku joukkueen kasaamiselle, kun maailman paras pelaaja soittaa haluavansa pelaamaan, Brodeur kiitteli Edmonton Oilers-supertähteä.

MM-pudotuspelit Tanskassa alkavat torstaina, ja Kanada on ratkaisupeleissä vahvasti mukana. Brodeurin mukaan joukkueen matka läpi alkusarjan ei ole ollut ruusuilla tanssimista.

− Alkusarjan jälkeen näemme, missä ja ketä vastaan turnauksemme jatkuu. Pudotuspeleihin pääsy on meille prosessi, ja tähän mennessä kaikki ei ole mennyt kuin ajattelimme. Ehkä se on hyvä asia, että meitä on haastettu − näemme, miten pystymme vastaamaan.

Brodeur kävi Herningin areenan käytävällä pitkän keskustelun viime kauden Liiga-tähden Antti Suomelan kanssa. Keskustelun sisältö oli ilmeinen − Blues on kiinnostunut HIFK:n kanssa sopimuksen tehneestä keskushyökkääjästä.

− Hän on yksi niistä pelaajista, joita tarkkailijamme ovat seuranneet. He ovat hänestä innoissaan, ja ovat sitä mieltä, että Suomelasta voisi olla Bluesille paljon hyötyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle