Maalivahti Heljanko LeKin paras viiden maalin illassa − "En kyllä aina tee niin kuin he haluavat"

MESTIS / Haastattelu
Heljanko venyi huippusuoritukseen SaPKoa vastaan.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Christian Heljanko on uurastanut LeKin maalilla kuluvalla kiekkokaudella. Keskiviikkoillan SaPKo-ottelu oli Heljangolle yksi kauden parhaista.

LeKi pääsi maksamaan SaPKolle potut pottuina ja kellisti kotihallissaan savonlinnalaiset tylyin 5-1-lukemin. SaPKo oli aiemmin tällä kaudella voittanut LeKin kotonaan 4-1. Christian Heljanko pelasi saukkopaitojen maalilla loistavan ottelun. Torjuntoja kertyi 31.

− Pelasimme joukkueena pitkästä aikaa parasta peliämme. Toisen erän alivoimat olivat käännekohtiamme, kertaili Heljanko ottelun kulkua.

Vaikka Heljanko joutui venymään useisiin mahtipelastuksiin, ei nuoren miehen päätä pakottanut ottelun aikana. Tiivis puolustuspeli oli Heljangon mukaan tänään hyvällä mallilla.

− Loppupeleissä sai olla aikalailla rauhassa. Harvoin saa pelata sellaista peliä, että alle kahdella maalilla selviää.

SaPKo oli illan kierrokselle lähdettäessä selvässä johdossa Mestiksen sarjataulukossa. Savonlinnalaisryhmä herättikin kunnioitusta nuoressa maalivahdissa.

− Tänään oli pahin mahdollinen vastustaja vastassa. Emme sählänneet mitään ylimääräistä ja muutamat voitot ovat tuoneet itseluottamusta, kertaili Heljanko voiton avaimia.

Puolustuspeli on yhteistyötä

Heljanko pitää siitä, että hän saa ohjata puolustusta pelaamaan kunkin tilanteen edellyttämällä tavalla. Yhteistyö on kuitenkin molemminpuolista.

− Tykkään ohjailla puolustajien pelaamista. He antavat myös minulle välillä ohjeita kentällä.

Torjuntavinkkejä lempääläläisjoukkueen peräpään luudat eivät sentään Heljangolle jakele. Porvoolaissyntyinen maalivahti kertoi millaisia jippoja pelikavereilta otteluiden aikana tulee.

− Esimerkiksi mailapelaamiseen, ja siihen, mistä vastustajat tulevat päälle. He kertovat myös mitä he haluavat minun tekevän. En kyllä aina niin tee, niin kuin he haluavat, naurahti Heljanko.

Ottelun lopulla Heljanko avasi pitkän syötön hyökkäyssiniviivalle Tomi Peltoselle, jolla oli tyhjä kaista kohti SaPKon maalia. Toiselta puolelta Juho Liuksiala ehti kuitenkin liukua paitsion puolelle ja tilanne kuivui kasaan. 

Mahdollinen syöttöpiste ja sen menetys ei jäänyt kaivelemaan Heljankoa.

− Ei tässä tehopisteillä ole mässäilty. Enkä minä syöttöpistettä sen kummemmin lähtenyt hakemaan. Ehkä se joskus tulee, kun oikein yrittää, Heljanko murjaisi.

LeKi on osoittanut heräämisen merkkejä. Viime ottelut ovat osoittaneet, että saukkopaidat pystyvät iskemään voittoihin tarvittavia maalimääriä.

− Pelimme on ollut välillä aika sekaisin ja on tullut maalin tappioita. Olemme roikkuneet peleissä mukana. Nyt kuitenkin suunta on oikea, kun olemme voittaneet kolme ottelua neljästä viimeisimmästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle