Maalit maistuivat risuparralle

MESTIS / Haastattelu
Ottelun parhaana palkittu Kuronen oli maanantaina pelipäällä.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen finaalien ensimmäinen etappi päättyi kotijoukkue KooKoon 6−2-murskavoittoon. Kouvolalaisten liidon käynnisti jo ensimmäisessä erässä tamperelaislähtöinen hyökkääjä Mikael Kuronen.

Kouvolan KooKoo ei ottelun alussa turhia arkaillut, vaan onnistui laittamaan kiekon ensimmäisen erän aikana peräti viisi kertaa Jukurien maaliin. Näin ollen ei kahteen viimeiseen erään jäänyt jossiteltavaa. Ottelussa taottiiin lopulta yhteensä kahdeksan maalia mustaoranssien voittaessa mikkeliläiset lukemin 6−2.

KooKoon kahdesta ensimmäisestä osumasta vastannut Mikael Kuronen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies. Laiturin mukaan joukkue pelasi vahvan alun jälkeen viisaasti.

− Olimme maalipaikoissa teräviä ja vältyimme lopussa typeriltä jäähyiltä. Pääsimme sitä kautta tuohon lopputulokseen, Kuronen tuumasi.

Monet kentät kolunnut tamperelainen sai maanantaina entistä isompaa roolia, kun hyökkääjä sai komennuksen ykköskenttään kapteeni Jari Kauppilan ja Aatu Hämäläisen kanssa. Kuroselle vastuu maistui hyvin ja finaaleissa pelaaminen on laiturin mukaan jokaisen pelaajan unelma. 

Tamperelaisen tekemät kaksi ensimmäistä osumaa syntyivät vain reiluun seitsemään minuuttiin. Kuronen kertoo, ettei aluksi tiennyt kiekon menneen maaliin ensimmäisessä osumassa.

− Löin irtokiekkoa rystyllä, en nähnyt menikö se sinne vai ei. Huomasin kuinka kotiyleisö alkoi hurrata ja nostin kädet pystyyn.

− Toiseen maaliin sain huippusyötön Markus Västilältä viivalta. Sen jälkeen oli helppo työ laittaa kiekko häkkiin, Kuronen kehui.

KooKoon kopissa vilisee pelaajia vaikka mistä päin Suomea, porilaisten lisäksi joukkueessa onkin myös pienimuotoinen tamperelaislegioona. Kouvolalaisista kultakypärää kantava Tomi Peltonen kertoi Jatkoajalle aikaisemmin Tampereen miehen pelin kulkevan myös ilman mustaa makkaraa. Ilveksen kiekkokoulun kasvatti Kuronen myönsi kuitenkin saaneensa apuja tähän pulmaan.

− Vanhemmat ovat tuoneet pari kertaa mustaa makkaraa tänne Kouvolaan, joten kyllä sitäkin on saanut syödä, Kuronen myhäili.

Keväällä karvanaamoja vilisee kaukalossa tavallistakin enemmän ja myös Kurosella on tuuheahko pudotuspeliparta. Entä kenellä on KooKoon komein parta tai pahin maantierosvo-look?

− Markus Västilällä on aika tuuhea kasvusto, myös Jussi Nättisellä on komea parta. Itselläni on tälläinen risuparta, Kuronen totesi ja hieraisi kasvojansa.

Pudotuspelit ovat tunnetusti täysin eri maailma kuin runkosarja, sillä panokset ovat jokaiselle joukkueelle suuret. Jotkut pelaajat laittavat keväällä täysin uuden vaihteen silmään ja nousevat joukkueensa suuriksi ratkaisijoiksi, vaikkei runkosarja olisikaan ollut pelkkää pisteiden ropinaa. Kuronen ei ole kuitenkaan omasta mielestään eri pelaaja runkosarjassa ja kevään kiihkeissä kamppailuissa.

− En ole pelaajana erilainen, mutta pudotuspelit antavat aina piristysruiskeen henkiselle puolelle. Nämä pelit ovat ainutlaatuisia, kertoi laituri.

Vielä lopuksi: millä eväillä KooKoo lähtee jo keskiviikkona pelattavaan seuraavaan peliin?

− Otamme nesteitä ja syömme hyvin. Palauttelemme kunnolla, käännämme jo tänä iltana katseet keskiviikon tärkeään otteluun, Kuronen summasi edessä olevaa koitosta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle