Maalintekijä, liigadebytantti, try-out -pelaaja, kapteeni

LIIGA / Haastattelu
Brian Willsien ensimmäinen ottelu päättyi TPS-juhliin.
Kuva © Timo Savela
TPS:n Brian Willsielle keskiviikko oli erikoinen. Kanadalainen pelasi ensimmäisen SM-liigaottelunsa, teki ensimmäisen maalinsa ja toimi ohessa vielä joukkueen kapteenina. Vielä erikoisemmaksi tapauksen teki Willsien sopimustilanne, sillä kokenut laituri on yhä try-outilla.

Brian Willsien ensimmäinen ilta SM-liigapelaajana oli onnistunut. Kahden viikon sairausloman jäljiltä TPS:n kokoonpanoon palannut Willsie vastasi joukkueen ensimmäisestä maalista ja onnistui maalinteossa myös voittomaalikilpailussa.

- Hieno voitto. Taistelimme hienosti tappioasemasta takaisin mukaan parikin kertaa ja lopulta tullut lisäpiste oli joukkueelle todella suuri asia, Willsie sanaili pian jäältä poistumisen jälkeen.

TPS sai taistella kauden ensimmäisestä voitostaan kynsin ja hampain. JYP kuittasi TPS:n avausmaalin nopeasti ja kävi sen jälkeen kahdesti johtoasemassa. Palloseura venyi kuitenkin molemmilla kerroilla tasoihin kotiyleisönsä edessä.

- Kulman seisomakatsomo on aivan loistava. Tunnelma on erityyppinen kuin Amerikassa, mutta pidän siitä, 34-vuotias Willsie ylisti ohimennen.

Lisäpisteen kohtalon ratkaissut voittomaalikilpailu ei mennyt kaikkien normien mukaan. Laukaisuvuorojen määrä venyi lopulta kahdeksaan ja Eric Perrinin viimeinen yritys jäi koko voittomaalikilpailun ainoaksi epäonnistumiseksi. TPS:ltä verkkoa heiluttivat Corey Locke kahdesti ja Marko Virtala sekä Willsie itse kerran.

- En muista nähneeni noin monen onnistumisen voittomaalikilpailua. Corey teki pari isoa maalia ja Marko selvitti kovat paineet jatkaen onnistumisten putkea. Olihan siinä pientä lisähupia niin faneille kuin meillekin. Piste teki tietenkin kaikesta parempaa, lähes 400 NHL-ottelua tahkonnut Willsie kertasi.

Koeajalla kapteeniksi

Willsielle ottelu oli vasta kolmas TPS-paidassa. Mies pelasi kaksi vierasottelua European Trophyn aikana, mutta loukkaantui ensimmäisessä Turun-ottelussaan. Tapparan Tuukka Mäntylän taklaus poiki polvivamman, joka piti Willsien sivussa keskiviikkoon asti.

- Hyppäsin ilmaan vastaanottaessani taklausta ja jätin polveni pahaan asentoon. Täällä on kuitenkin laadukasta henkilökuntaa, jonka avulla pääsin pelikuntoon vain kahdessa ja puolessa viikossa. En ole vielä täydessä kunnossa ja huomasin sen kyllä tänään, mutta enköhän pian pääse vauhtiin.

Willsien try-out -sopimusta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Siitä huolimatta Willsien paidanrintamusta koristi TPS-debyytissä kapteenin C-kirjain. Colorado-varaus on TPS:n jääkiekkohistorian toinen ulkomaalaiskapteeni. Tehtävään on aiemmin päässyt vain Kent McDonell.

- Päävalmentaja halusi jutella tiistain harjoitusten jälkeen ja sanoi minun olevan uusi kapteeni. Hän kertoi, että arvostaa kokemustani ja joukkue täällä saattaa kaivata lisää johtajuutta. En ole tähän mennessä ollut kovin äänekäs pukukopissa, mutta tänään jokainen sanoi vuorollaan jotain ja liityin kuoroon, Willsie kertoi.

- En tee näitä ratkaisuja sen perusteella, onko pelaaja try-outilla vai ei. Joukkue kaipasi jonkinlaista muutosta. Hän teki heti maalin ja toi Lockeenkin vähän määrättyä rauhallisuutta olemuksellaan ja hermokontrollillaan, päävalmentaja Pekka Virta kommentoi ratkaisuaan.

Kanadalainen on varmuudella TPS:n mukana vielä perjantain vierasottelussa Jokereita vastaan ja lauantaina Turkuhallissa SaiPaa vastaan. Viimeistään silloin seuran on tehtävä päätös Willsien tulevaisuudesta.

- Haluaisin hänet ehdottomasti pitää. Minä en kuitenkaan sitä päätöstä tee, vaan ne tehdään yhdessä kun aika koittaa, Virta sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle