Maalin iskenyt Henritius: "Täysillä maalia kohti, eiköhän se sinne mene"

MESTIS / Haastattelu
Henritius pysyy kiekossa estelyistä huolimatta.
Kuva © Antti Varonen
Sportista Jukureihin siirtynyt Teemu Henritius pääsi perjantaina heiluttamaan verkkoa, kun Jukurit kukisti Hokin jo kolmannen kerran kuluvana keväänä. Jokerikasvatin mukaan mitään ei kuitenkaan vielä voitettu.

Mikkeliläisjoukkue voitti kotonaan suvereenisti 4-0, eikä ilman päävalmentaja Jari Laukkasta pelannut Hokki osunut maalirautojen väliin kertaakaan.

Jukureiden 22-vuotiaan hyökkääjän Teemu Henritiuksen mukaan vierailijoilla oli paikkansa, mutta hyvä maalivahtipeli auttoi mikkeliläisiä etenkin ottelun alussa.

− Peli oli kovaa vääntöä. Hokilla oli alussa paikkansa, mutta Christian Heljanko pelasi todella hyvin, joten vältyimme takaiskuilta.

− Alku oli meiltä todella huono, mutta saimme lopussa tarvittavat maalit ja lukemat repesivät, hän kertoi.

Jokerikasvatilla oli lusikkansa voittosopassa, sillä hän iski joukkueensa kolmannen maalin Roope Rannan ja Joonas Valkosen syötöistä.

− He tarjoilivat minulle ylivoimalla vapaan tontin. Ajattelin, että täysillä maalia kohti, eiköhän se sinne mene. Tällä kertaa osui, hyökkääjä naurahti.

Kolmas finaaliottelu ei ollut ensimmäinen kerta, kun Henritiuksen ja Rannan yhteistyö on toiminut. Kaksikko on pelannut lähes koko kauden yhdessä ja samassa ketjussa Niko Laakkosen kanssa, ja tulokset ovat vakuuttavia. Jukureiden tehoketju on loihtinut viidessätoista pudotuspelikamppailussa yhteensä 32 pistettä.

Mikä on tehotrion salaisuus?

− Meillä on paljon yhteisiä kokemuksia. Pienet asiat, kuten kamppailut ja riistot ovat tärkeitä. Olemme saaneet keskustella niistä asioista pitkin kautta, joten kun tilanne tulee, osaamme hyödyntää sen, Henritius avasi.

22-vuotias jokerikasvatti pelasi edelliskaudella Vaasan Sportissa. Kuten uskoa saattaa, lähtökohdat eivät ole kuluvalla kaudella olleet läheskään samat.

− Nyt on mahdollisuus voittaa. Viime kaudella Sportissa mentiin tappiosta tappioon, joten asetelma tällä kaudella on erilainen.

− Olen saanut paljon vastuuta ja nautin siitä.

Jukureilla on lauantaina totinen paikka, sillä joukkue on vain yhden voiton päässä Mestiksen mestaruudesta. Henritius kuitenkin alleviivasi, että vaikka mestaruus on lähellä, sitä ei ole vielä voitettu.

− Fokus täytyy laittaa pelin. Tarvitsemme neljä voittoa, joten yksi täytyy vielä saada. Emme ole vielä voittaneet mitään.

Hyökkääjän mielestä mikkeliläisten suurin vahvuus, periksiantamattomuus, auttaa myös ratkaisun hetkillä Kajaanissa.

− Olemme menestyneet, mutta kirkkain on vielä saavuttamatta. Sitä kohti, Henritius totesi päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle