Maalikunkun ketsuppipullo auki: "Auottiin päätä, siitä se lähti"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara selvisi voittajana käsittämättömästä toisesta finaalista. Pudotuspeleissä takellellut kakkosketju teki näyttävän paluun aurinkoon.

Täpötäysi Hakametsä todisti torstaina eeppistä jääkiekko-ottelua. Tappara hallitsi 45 minuuttia ja saavutti kolmen maalin johdon vain hävitäkseen sen Kärpille.

Jännäri ratkesi arvoisellaan tavalla, kun runkosarjan maalipörssin voittaja Olli Palola tälläsi huippuvedon. Sydämenpysäyttäjämaali merkittiin Ville Niemiselle.

− Lähti aika iloisesti kyllä. Aika huikeaa. Vedin maalia kohti, sitten kävi katse jossain muualla ja kun uudestaan näin, kiekko oli maalissa, Palola maiskutteli.

Tappara-kakkosen suuri tasonnosto

Palola on pelannut pitkään Pekka Jormakan ja Jan-Mikael Järvisen vierellä. Särkänniemi-ketjuksi vinoiltu koostumus teki tuhoja runkosarjassa, mutta pudotuspelit ovat olleet vaikeaa aikaa - osin tarkan merkkauksen, osin oman tupeloinnin vuoksi.

− En tiedä, oliko maali uran makein, mutta kyllähän se hyvälle tuntuu. Paikkoja on ollut, mutta maaleja ei ole tullut. Vaikuttaa omaan peliin, kun saa maaleja tehtyä.

− Vuorotellen Jormakan kanssa piikiteltiin toisiamme päivällä. Auottiin päätä. Siitä se lähti. Huumori täytyy muistaa, vaikka pelit menisi miten, Palola kertoi.

Sentteri Järvinen ja vasen laituri Jormakka ovat pelanneet yhtä hienoa kautta kuin Palola. Kemiat kohtaavat juttujen lisäksi myös kentällä.

− Se on selvä, että Järvinen on aivot. Siitä ei pääse mihinkään. Sen kautta peli pyörii, aika taikuri kiekon kanssa. Kannattaa antaa kiekkoa hänelle, tulee usein takaisin tyhjälle maalille.

Jalat maassa keväthuumassa

Kauden kovimmat pelit ovat saaneet myös Tampereen liikkeelle. Tunnelma oli katossa ja melua riitti. Loppuunmyydyn hallin huomasi myös Palola.

− Upea tunnelma, huomasi, että ihmisillä on vapaat tulossa. Ilolientä oli taidettu ottaa.

Katse on kuitenkin hamaan loppuun asti kohdistettava ensisijaisesti lätkään.

− Porukka puhuu peleistä paljon, viestejä ja tsemppiä tulee. On vaan koitettava pitää keskittyminen olennaisessa, ettei lähde ajatukset karkailemaan. Kaikki turhat jutut pyritään jättämään playoffien aikana pois.

Finaalit jatkuvat tasalukemista Oulussa. Suurta eroa on vaikea nähdä syntyvän kolmannessakaan ottelussa.

− Kyllä se on työ, jolla voitetaan. Ollaan aika samanvahvuiset porukat, pienet asiat ratkaisee loppuviimein. Ehkä sitten tehtiin ne tänään paremmin kuin kaveri, Palola mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle