Maalihanansa aukaissut Toivola: "Ei se kaunis maali ollut"

LIIGA / Haastattelu
Toivola avasi liigauransa maalitilin lauantaina.
Lahden Pelicans haki lauantai-illan kamppailussa täyden pistepotin Jukureilta 3-0-numeroin. Lahtelaisryhmän kolmannesta maalista ottelussa vastasi nuori Artturi Toivola, jolle täysosuma oli Liiga-uran ensimmäinen.

Lahtelaiskokoonpanoon Jukurit-kamppailuun nostettu 19-vuotias Artturi Toivola oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen lauantain kamppailussa.

− Tosi hyvät fiilikset jäi. Oli kokonaisvaltaisesti hyvä peli meiltä. Pari heikompaa hetkeäkin siellä oli, mutta silti suht hyvä kuusikymmenminuuttinen, Toivola summasi.

Toivola muodosti ottelussa Pelicansin nelosketjun yhdessä Niko Kivelän ja Joonas Alanteen kanssa. Kolmikko esiintyi ottelussa pirteästi ja iski lahtelaisryhmän maaleista kaksi.

− Hyvin lähti heti rullaamaan. Päästiin aika paljon hyökkäyspäässä pelaamaan, eikä tullut mitään hirveän pitkiä ralleja omiin. Kiva oli pelata jätkien kanssa siinä, totesi Toivola.

Toisen ketjun värkkäämistä osumista sai nimiinsä ensimmäistä kertaa Liigassa onnistunut Toivola, joka siirsi jukurivahti Sami Rajaniemen pomputtaman kiekon verkkoihin kolmannessa erässä.

− Ei se mikään kaunis maali ollut, mutta kaikki lasketaan. Tosi kiva oli onnistua tietysti, Toivola kuvaili.

Keskushyökkääjän tontilla pelanneen nuorukaisen pelissä huomioitavaa olivat myös aloitustilanteet, joista hänet vaihdettiin useamman kerran pois.

− Se on pakko vähän varastaa, jos on vahvempia äijiä vastassa. Kai se siitä enimmäkseen tulee, hyökkääjä pohti hymyssä suin.

Toivolan ja koko ketjun pirteät otteet lauantain ottelussa eivät jääneet huomaamatta myöskään Pelicans-käskijä Petri Matikaiselta. Kolmikko sai runsaasti kehuja, joten vastuuta Liigassa on todennäköisesti tiedossa myös jatkossa.

− Nuoret miehet toivat tänään lisää luisteluvoimaa ja olin tosi tyytyväinen varsinkin heidän pelirohkeuteen. Kivelä ja Toivola toivat sitä pelirohkeutta, jota meiltä vähän puuttui eilen kotiluolassa, Matikainen suitsutti.

− Nämä pojat toivat kyllä harvinaista herkkua, että kaksi maalia sieltä. Ruokkii sitä pohjakenttien kilpailutilannetta kovastikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle