Maaleja ja Tampereen murretta

MESTIS / Haastattelu
Tomi Peltonen pääsi jälleen tuulettamaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kouvolan KooKoo otti neljännen voittonsa puolivälieräsarjassa Jokipoikia vastaan ja eteni välieriin, joiden vastus selviää myöhemmin tällä viikolla. KooKoon keskushyökkääjä Tomi Peltonen kommentoi kaikkea tiistain ottelun ja Tampereen väliltä.

− Erittäin hyvät fiilikset mennä taas eteenpäin. Alun tarkan pelaamisen jälkeen saimme kaavittua tärkeät voittomaalit viimeisessä erässä, Kakkosketjua johtanut Tomi Peltonen kommentoi.

Sentteri pisti verkot tötterölle ylivoimalla ja iski KooKoon neljännen maalin. Osuma oli Peltoselle jo pudotuspelien kolmas. Hyökkääjä antoi maalista kunniaa myös joukkuekavereilleen.

− Ei siinä mitään, taistelimme kulmassa ja yritimme saada kiekkoa haltuun. Taisi olla Markus Västilä, joka pääsi ampumaan suoraan viivasta ja Joona Karevaaralta tuli kiekko suoraan minulle, Peltonen tuumi.

Tampereelta lähtöisin oleva sentteri ei ole kentällä turhia aikaillut, sillä viiteen pudotuspeliin Jokipoikia vastaan on syntynyt jo viisi tehopistettä. Onko Tomi Peltonen kevään miehiä?

− Luulisin, että meidän joukkueessamme kaikki ovat pudotuspelien miehiä. Noista peleistä syttyy ja tällä kertaa maalit ovat osuneet minun kohdalleni.

Hyökkääjä siirtyi kesken viime kauden Suomi-sarjan KOOVEE:sta KooKoon riveihin. Miten Tampereen mies on viihtynyt Kouvolassa?

− Tampereen "miäs" on viihtynyt hyvin! Olen kotiutunut tänne ja pelaan hienossa joukkueessa, joten mikäs täällä on ollessa, Peltonen virnisti leveästi.

Puheen perusteella Tampereen murre ei ole tästä pelaajasta vähenemään päin. Kuluva kausi on tamperelaiselle ensimmäinen kokonainen kausi mustaoranssissa paidassa ja ainakin kotiyleisö on vakuuttunut nopeajalkaisen hyökkääjän pelaamisesta. 

Runkosarjassa hän tehtaili yhteensä viisitoista maalia ja yhdeksän syöttöpistettä. Peli taitaa kulkea, vaikkei Kouvolasta saakaan mustaa makkaraa?

− Ihan hyvin on kulkenut, vaikkei sitä mustaa makkaraa täältä saakaan, nauroi Peltonen.

Tiistai ei ole tunnetusti yleisölle mieluisin pelipäivä. Viidettä ottelua KooKoon ja Jokipoikien välillä oli kuitenkin saapunut seuraamaan runsaasti katsojia, ja hallissa riitti ääntä läpi ottelun. Peltosen mielestä kotiyleisön tuki on tärkeää isoja pelejä pelattaessa.

− Olemme olleet kotona selvästi vahvimmillamme tässä sarjassa. Kotiyleisö antaa tarvittavan lisäbuustin ja sen kuudennen kenttäpelaajan.

KooKoon fanipääty muistaa Peltosen maalien lisäksi myös riehakkaista tuuletuksista. Numerolla 17 pelaava hyökkääjä on keksinyt kauden mittaan jos jonkinmoista tapaa kiittää kannattajiaan. Peltosen mukaan tarina tuuletusten takana ei ole kuitenkaan erityinen.

− Eletään tunteella mukana ja niin se vaan on, että kun elää tunteella, välillä räiskyy.

Vielä lopuksi, millä eväillä KooKoo lähtee kohti välieriä?

− Tosiaan, välierien vastus ei ole vielä selvillä. Lepäämme ja alamme harjoittella kovaa parin päivän päästä. Tarkkailemme tulevaa vastustajaa ja etsimme eväät heidän kaatoonsa, Peltonen sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle