Mörsky tervehtii ilolla Keski-Suomen derbyä

MESTIS / Haastattelu
Mörsky kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin.
Kuva © Timo Savela
KeuPa HT:ssa kiekkoilevan Juuso Mörskyn mielestä paikallisväännöt JYP-Akatemian kanssa ovat mukava väriläiskä. Mörsky kertasi myös keuruulaisten alkukautta, joka on sujunut melko odotetuissa merkeissä. Mestiksen viimeisellä sijalla majailevan KeuPan otteissa on kuitenkin nähtävissä valoa tunnelin päässä.

Illan ottelu ei juuri pelillisiä hienouksia tarjonnut, sillä pieni hermostuminen näkyi molempien joukkueiden otteissa. JYP-Akatemia onnistui jättämään virheet vähemmälle ja nappasi tärkeät kolme pistettä 5−2-lukemin.

− Jäi huonot fiilikset pelistä. Tehtiin aivan liikaa virheitä. Mutta kyllä Akatemia oli kuitenkin parempi, myönsi Juuso Mörsky.

KeuPan alkukausi on sujunut melko odotetuissa merkeissä, sillä voittoja ei liiemmin ole kertynyt. Myös ottelussa JYP-Akatemiaa vastaan näki, että riveistä löytyy runsaasti kokemattomia pelaajia, jotka ovat vielä virhealttiita. Tänään keuruulaiset maksoivat virheistään kovan hinnan, kun isännät tekivät muun muassa kaksi alivoimamaalia.

Aihioita paremmasta oli kuitenkin näkyvissä, sillä Akatemia oli ajoittain täysin mankelissa. Myös Mörsky totesi, että suunta on alkuvaikeuksien jälkeen oikea.

− Aika paljon on pelaajia, jotka eivät ole pelanneet peliäkään Mestistä. Mutta kyllä me kuitenkin parannetaan koko ajan.

− On ollut hyviä ja huonoja otteluita, mutta ihan pari kamppailua, joissa ei olla pystytty taistelemaan voitosta.

"Eipä ainakaan tarvitse reissata"

Kauden ensimmäinen Jyväskylässä pelattava Keski-Suomen derby keräsi jopa odotettua suuremman huomion keskisuomalaisten keskuudessa. Ehkä paras osoitus tästä on se, että aina suljettuna pidetty suuri sivuistumakatsomo jouduttiin avaamaan tähän otteluun. Kun yleensä Mestis-ottelu kerää Jyväskylässä noin 400 katsojaa, oli tänään paikalla jo komeat 1256 katsojaa.

− Siistiä pelata, kun paljon yleisöä katsomassa. Nämä pelit ymmärrettävästi kiinnostavat yleisöä enemmän, tuumasi Mörsky.

Ottelua kuvasti varsin kova rikkonaisuus, sillä ottelussa jaettiin peräti 14 kahden minuutin rangaistusta ja yksi kymmenen minuutin käytösrangaistus. Molemmat joukkueet pääsivätkin kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta useampaan otteeseen.

Mörsky ei kuitenkaan huomannut, että ottelun alla olisi ollut poikkeuksellisen paljon perhosia vatsassa, tai huomattavasti kovempi lataus.

− Ottelun alla ei ollut mitään erityistä. Toki mukavaa pelata Jyväskylässä, kun täällä kuitenkin asun.

JYP-Akatemia ja KeuPa tulevat toisilleen tutuiksi varsin hyvin, sillä joukkueet kohtaavat toisensa peräti kahdeksan kertaa tämän kauden aikana.  Esimerkiksi ensi viikolla on luvassa jälleen kaksi kohtaamista, kun joukkueet pelaavat peräkkäisinä päivinä Jyväskylässä ja Keuruulla.

− Kyllä minulle nämä paikalliskamppailut sopivat varsin hyvin. Eipä ainakaan tarvitse reissata ja hallissa riittää katsojia. Mikäs sen parempaa, heitti Mörsky.

» Lähetä palautetta toimitukselle