Mäntymaa tuli nostamaan Kärpät voittajaksi

LIIGA / Haastattelu
Frölundasta keväällä Kärppiin siirtynyt Ville Mäntymaa on omaksunut Oulussa hieman puolustusvoittoisemman roolin. Tehopisteitä ei ole kuin yksi, mutta joukkueen tehotilaston kärkipaikan Seinäjoelta maailmalle lähtenyt pakki on valloittanut itselleen.

Parin loistavan JYPissä vietetyn vuoden jälkeen Ville Mäntymaa siirtyi keväällä 2009 Elitserieniin Frölundan riveihin. Aika länsinaapurin pääsarjassa oli kuitenkin loukkaantumisten sävytämä. Ouluun Mäntymaa tuli nostamaan Kärpät takaisin menestykseen.

– Kärpät on kaikinpuolin hyvä organisaatio. Muutamaan vuoteen seura ei ole oikein menestynyt, joten ajattelin että nostetaan Kärpät takaisin voittokantaan.

Kärppien ykköspakkiparina hääri jälleen tänään Jokereita vastaan Mikko Lehtonen–Ville Mäntymaa. Kaksikko on pelannut yhdessä jokaisessa pelissä, joissa ovat olleet yhtä aikaa kokoonpanossa. Lehtosen ollessa poissa, Mäntymaa pelasi nuoren Ville Pokan pakkiparina.

– "Lelu" on aivan loistava pakkipari. Koko maan kärkipuolustajia, Mäntymaa kehui.

Kärpissä Mäntymaan rooli on poikennut hieman siitä, mihin hän on yleensä tottunut. Isokokoiselle puolustajalle on iskostunut aiempaa puolustavampi rooli.

– Meidän roolijaossa Lehtosella on mahdollisuus nousta ja minä olen enemmän puolustavampi pakki. Tämä on toiminut hyvin.


Ville Mäntymaa on Kärppien tehotilaston kärkimies.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Jyväskylässä pelatessaan Mäntymaa saalisti ensimmäisellä kaudellaan tehot 8+23, eikä toinen kausi ollut paljon huonompi. Kärpissä Mäntymaan saldoksi tulee nykyisellä tahdilla tasan kolme pistettä koko kaudelta.

Pisteet ovat jääneet vähäisiksi, sillä pakkikolossi tippui syksyn mittaan Kärppien ylivoimaviisikoista. Sen sijaan alivoimalla Mäntymaa luutii säännöllisesti. Puolustusvoittoisemmasta roolista hänellä ei ole valittamista.

– Se on minun rooli tällä hetkellä ja olen ihan tyytyväinen omaan pelaamiseen. Tässä roolissa tehotilasto on se tärkein mittari.

Mäntymaa on kärsinyt syksyn aikana myös loukkaantumisista ollen peleistä sivussa lähes koko lokakuun nivusvamman vuoksi.

– Alkusyksystä nivunen oireili ja sitten HIFK-pelissä Mikael Granlund tuli päälle siten, että kaaduin vähän huonossa asennossa omien jalkojen varaan.

Vammasta toivuttuaan Mäntymaa sai puujalan heti paluuottelussaan iskettyään jalkansa maalintolppaan. Tästä vammasta toipumiseen ei mennyt kuitenkaan yhtä ottelua kauempaa.

Oulussa Mäntymaa kertoi viihtyneensä loistavasti. Joukkue on ottanut uuden tulokkaan hyvin vastaan ja Kärppien muita joukkueita pidempiin pelireissuihinkin on kuuleman jo totuttu.

Loppukauden henkilökohtaisia tavoitteita Mäntymaa ei halunnut listata. Joukkueen menestys on tärkein asia.

– Nöyrällä työllä pyrin antamaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa ja pääsemään keväällä mahdollisimman pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle