Mäntymaa: ”Ruotsin reissu oli minulle hyväksi”

LIIGA / Haastattelu
Kärpät julkaisi maanantaina ensimmäisen uuden pelaajasopimuksensa, kun laajalti huhuttu Ville Mäntymaan siirtyminen Ouluun julkaistiin. Uutta nostetta uralleen hakevan pakin sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Ville Mäntymaa oli suuressa roolissa, kun JYP voitti mestaruuden vuonna 2009. Tuon jälkeen mies lähti kohti uusia haasteita ja suuntasi Ruotsiin. Kahden talven reissu Frölundaan ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

– Odottavien mielin ja suurella innolla ollaan nyt. Kaksi vuotta sitten lähdin Jyväskylästä Frölundaan, jossa oli pari aika vaiherikasta kautta. Ensimmäisellä menin kesken talven jalkaleikkaukseen, kun jo JYPIssä tullut takareisivamma korjattiin, Mäntymaa taustoitti.

– Toinen kausi oli todella hakemista sekä joukkueella että itsellä. Erittäin raskas kausi, jota on tullut tässä mielessä käytyä läpi.

Jälkimmäinen kausi oli Mäntymaalta tehojen valossa varsin heikko, kun 46 ottelussa tilille merkittiin pisteet 3+1=4. Välillä mies jäi jopa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Ennen siirtorajaa julkisuudessa liikkui myös huhuja, että Mäntymaa siirtyisi muualle kesken kauden. Kärppien mukaan virallisia neuvotteluita pakin siirrosta Ouluun ei kuitenkaan käyty.

– Tammikuun alussa kaikki tuntui muuttuvan yhdessä yössä. Joulukuusta lähtien kaikki tuntui lähtevän parempaan ja pelasimme tshekkiläisen pakkiparini Pavel Skrbekin kanssa ykköskentän takana. Sitten tuli ilmoitus, että peliaika ja rooli tulevat pienenemään.

– Kyllähän siinä mielessä kävi, että mitähän tässä tekisi. Olen kuitenkin sellainen, että haluan vetää loppuun asti siellä, minne olen mennyt. Uskon, että oli oikea ratkaisu jatkaa siellä kauden loppuun saakka.

Vaikeuksien jälkeen uuteen nousuun?

Mäntymaan mukaan raskas talvi oli kuitenkin opettavainen. Vastoinkäymiset kasvattivat ja kahden vuoden asuminen vieraassa maassa antoi myös uutta perspektiiviä elämään.

– Uskon, että Ruotsin reissu oli minun urani kannalta hyvä juttu. Sain kehittää niitä asioita, joissa oli vielä tekemistä, esimerkiksi kiekollista peliä. Isoa oppia tuli myös elämään, kun asui ulkomailla ja piti hoitaa asioita. Nyt on sitten taas aika tehdä tulosta kaukalossa.

Kärpissä Mäntymaan toivotaan nousevan jälleen huipputasolle ja miehen uskotaan ottavan ison roolin puolustuksessa. Hannu Aravirralle pakki on ennestään tuttu nuorten maajoukkueesta.

– Haluan joukkueeseeni puolustajia isolla peellä, en mitään näprääjiä. Omaa maalia pitää puolustaa isolla sydämellä ja tarvittaessa omalla kropalla. Kun sen ensimmäisen syötön vain antaa, niin kaikki muu on plussaa. Ehkä pienen notkahduksen jälkeen hän on juuri oikeassa vaiheessa uraa oleva puolustaja meille, päävalmentaja mietti.

» Lähetä palautetta toimitukselle