Connor McDavid kertasi pelin ratkaisuhetkiä − "He saivat meidät pyörimään omalla alueellamme"

NHL / Haastattelu
McDavid myönsi, ettei Oilers ollut tarpeeksi hyvä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Edmonton Oilersin kauden ensimmäinen runkosarjapeli päättyi tappioon 2−5-tappioon New Jersey Devilsiä vastaan. Joukkueen kapteeni Connor McDavid summasi ottelun kulun ytimekkäästi.

− Emme tietenkään olleet tarpeeksi hyviä, ja he olivat hyviä.

Devils onnistui tekemään ensimmäisen maalin Kyle Palmierin laukauksen yllättäessä Cam Talbotin. Oilers vastasi kuitenkin tähän nopeasti ylivoimamaalillaan.

McDavid jakoi joukkueelleen kiitosta siitä, ettei Devilsin nopea avausmaali vienyt itseluottamusta, vaan joukkue pystyi kokoamaan nopeasti rivinsä.

− Teimme hyvää työtä ottelun alussa, vaikkei ensimmäisen maalin päästäminen tietenkään ollut ideaali tapa aloittaa peliä. Teimme sen jälkeen hyvää työtä nousemalla takaisin peliin, minkä jälkeen olimme parempia ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä Devils oli selkeästi niskan päällä, eikä Oilers saanut kapteeninsa johdolla peliään ollenkaan käyntiin. McDavid antoi Devilsille tunnustusta siitä, miten hyvin joukkue pelasi.

− Toisessa erässä emme saaneet mitään aikaan, mistä pitää antaa myös vastustajalle tunnustusta. He saivat meidät pyörimään omalla alueellamme.

Kolmannessa erässä yleisö yritti sytyttää Oilersia taistelemaan voitosta useaan otteeseen. Joukkueen kapteeni oli sitä mieltä, että se myös onnistui.

− Kolmatta erää me dominoimme, vaikkei neljännen maalin päästäminen ei ollut tietenkään hyvä juttu. Teimme mielestäni hyviä asioita kolmannessa erässä.

Pelin jälkeen McDavid purki tuntojaan kauden ensimmäisestä pelistä diplomaattiseen sävyyn. Omassa pelaamisessaan kanadalainen keskushyökkääjä näki niin hyvää kuin pahaakin. Joukkueelle tämä oli vain yksi peli, josta saa tärkeää oppia.

− Tein joitakin hyviä juttuja, mutta tein myös joitakin huonoja juttuja. Kyseessä on tietenkin ensimmäinen peli, mukana on innostusta, jännitystä, ihan niin kuin kaikilla muillakin. Me rakennamme tästä.

Pelitapahtumasta McDavidille jäi kokonaisuudessaan positiivinen kuva. Tähtipelaaja odottaa kuitenkin paluuta Pohjois-Amerikkaan, missä odottaa normaalimpi arki.

− Tämä oli hyvä matka Ruotsiin, mutta odotan jo pääsyä normaalin aikatauluun, harjoitteluun ja perusrutiineihin. Tämä oli hauska reissu, mutta on myös mukava päästä tekemään normaaleja juttuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle