Mäenalasen tyrmännyt Jyri Marttinen: "En yrittänyt taklata päähän"

LIIGA / Haastattelu
Marttisen iltapuhde Raksilassa päättyi suihkukomennukseen.
Jyri Marttisen ja Saku Mäenalasen pelit Raksilassa loppuivat samaan aikaan, kun Marttinen sai ulosajotuomion ajassa 31.15. Pitkään jäällä maannut Mäenalanen talutettiin saman tapauksen vuoksi pukukoppiin odottamaan lääkärin tutkimuksia.

Marttinen oli vaisu mies, kun hän ottelun jälkeen kertoi tapahtumasta, jonka vuoksi hän sai ulosajotuomion.

− Ensinnäkin haluan sanoa, että olen tosi pahoillani Mäenalasen puolesta. Toivottavasti hänelle ei käynyt mitään pahempaa. Minulla on itselläni ollut pari kovempaa aivotärähdystä, joten tiedän omakohtaisesti miltä sellaisen tällin jälkeen tuntuu, Marttinen kertoi ottelun jälkeen.

Marttista pyydettiin analysoimaan tapahtunutta.

− Tilannehan tuli ihan sairaan nopeasti. Saku pääsi pakkiparin kiertämään lähellä meidän maalia. Olen nähnyt sen vain kertaalleen videolta. Olkapää osui suoraan kaverin päähän. Mietin jälkikäteen, että miten se tilanne olisi pitänyt pelata eri tavalla. Olisi pitänyt pelata pelkästään kiekkoa, mutta siinäkin on aina riskinsä. Mutta tuota taklausta ei nyt enää tekemättömäksi saa, Marttinen kertoi itkuaan pidätellen.

Taklauksesta ei varsinaisesti ollut Marttisen mukaan edes kyse.

− En minä taklannut, minä vaan tulin sieltä. En taklannut, enkä yrittänyt taklata päähän. Minulla oli sekunnin murto-osia aikaa reagoida siinä tilanteessa.

Taklattavan vastuutakin kyseltiin, mutta Marttinen oli siitä vähäsanainen.

− En halua alkaa tässä puhumaan taklattavan vastuusta. Ihan puhdas vahinkotilanne se oli. Kävin Kärppien kopissa pyytämässä Sakulta anteeksi.

Marttinen oli liikuttunut kertoessaan tuntemuksiaan. 

− En ole sujut tästä tilanteessa. Kaikki jotka minut tuntevat, tietävät, että en ikinä yritä vahingoittaa ketään, Marttinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle