Mäenalanen tarjosi nyrkkipyykkiä tanskalaiselle − painia edelsi hurja tilanne kulmassa: "En mennyt huuruun"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mäenalanen selvitteli välejään Jensenin kanssa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Jannik Hansen laskeutui yhdessä Mikkel Bödkerin kanssa pelipäivänä Tanskaan, ja veti illalla pelikamppeet päälle Suomea vastaan. Lopputuloksena oli voitto kuumasta ottelusta. Tanskalaishyökkääjä kolisteli Tommi Kivistön kanssa hurjannäköisesti toisessa erässä, jonka jälkeen ketjukaveri sai kokea Saku Mäenalasen koston.

Tanska yllätti MM-kisoissa kotijäällään Suomen maalein 3−2. Kisaisäntä sai joukkueeseen kaksi NHL-vahvistusta lisää, kun Jannik Hansen ja Mikkel Bödker saapuivat omiensa tueksi. Hansen kiitteli tärkeiden pelaajien panosta illan kamppailussa.

Frederik (Andersen) oli älyttömän hyvä. Hän teki ne torjunnat, jotka tarvitsimme voittoon. Suomi nousi kahdesti tasoihin. Voittomaalissa meidän johtavat pelaajamme nousivat esiin − aivan kuten tuollaisten jätkien kuuluukin, Hansen kiitteli joukkojaan suunnanmuutoksesta. Joukkue oli päästänyt ennen Leijonat-kamppailua 23 maalia.

Tanskan joukkueeseen oli Hansenin mukaan todella helppo tulla, sillä runko on pysynyt kasassa kauan. Kotiyleisön hurja mylvintä siivitti joukkueen huippusuoritukseen.

− Vaikka joukkue on minulle todella tuttu, on silti rankkaa lentää Atlantin yli ja hypätä nopeatempoiseen peliin näin lyhyellä varoitusajalla. Adrenaliini nousi pintaan, kun tavoittelimme voittoa siitä lähtien, kun kiekko putosi jäähän.

Hansen törmäsi toisessa erässä leijonapuolustaja Tommi Kivistöön, joka siirtyi vaivalloisesti vaihtopenkin puolelle. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua. Kokenut tanskalainen kävi läpi intensiivisiä hetkiä.

− Hän ilmeisesti menetti tasapainonsa juuri ennen kuin taklasin häntä. Yritin viedä taklaukseni loppuun, sillä tiesin hänen yrittävän purkaa kiekkoa. En ole varma kaatuiko hän taklaukseni takia, vai omia aikojaan. Se näytti ilkeältä.

Niitin kohde kunnossa − joukkuekaveri nousi esiin

Kivistö itse totesi, että taklaus oli kova, mutta tilanteessa ei ollut mitään sääntöjen vastaista. 

− Vähän paikkoja kolotti. En osaa sanoa, olisiko Hansenille kuulunut minuutteja, sillä en ole nähnyt tilannetta. Minulla horjahti tasapaino, kun yritin saada kiekkoa meidän laiturille. Kaverilla oli paikka antaa pommi − vähän omaakin vikaa siinä oli.

Kuten jääkiekossa yleensä, konnuuksista, tai sellaisilta näyttävistä tilanteista, kuulee yleensä perästä päin. Niin tälläkin kertaa.

− Suomalainen (Saku Mäenalanen) ei varmaan ollut mielissään taklauksestani, joten he kävivät fyysisiksi. Saimme siitä ison ylivoiman, Hansen kertaisi tapahtumaa, jossa suomalaishyökkääjä ja Nicklas Jensen ottivat nyrkkipainin.

− Tuollaisia tulee pelissä. En mennyt huuruun, mutta täytyy noista käydä muistuttamassa. Saamani tuomio oli oikeutettu, totesi Mäenalanen ja myönsi Tanskan ansainneen voittonsa ottelusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle