Määttä kaipaa Leijonien peliin aggressiivisuutta ja fiksuja kiekollisia ratkaisuja

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Määtän puolustaminenkaan ei riittänyt Pohjois-Amerikkaa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Pohjois-Amerikka jyräsi Leijonien yli erityisesti maalineduspelaamisessa. Jokainen maali syntyi Pekka Rinteen vartioiman maalin lähietäisyydeltä.

− Maalineduspelaamisessa on paljon parannettavaa. Annoimme vastustajalle liikaa tilaa. Pitää myös nähdä, mistä tilanteet saivat alkunsa, puolustaja Olli Määttä kommentoi viitaten Leijonien runsaisiin kiekonmenetyksiin.

"Kukaan kopissa ei ole tyytyväinen. Meillä on sen verran hyvä joukkue, että paljon paremmin pitää pystyä pelaamaan."

− Emme olleet kiekon kanssa fiksuja, menetyksiä tuli liikaa. Pelaaminen oli vaikeaa, kun hyökkäykset pysähtyivät  kiekonmenetyksiin ja oli nopeasti palattava puolustukseen. Suunnanmuutokset olivat ratkaiseva tekijä.

Määttä oli pettynyt koko joukkueen pelaamiseen ja peräänkuuluttaa tasonnostoa.

− Kukaan kopissa ei ole tyytyväinen. Meillä on sen verran hyvä joukkue, että paljon paremmin pitää pystyä pelaamaan, mihin jokainen meistä myös pystyy.

− Jokaisen pitää parantaa yksilötasolla, mutta myös joukkuepelissä on parannettavaa. Seuraavissa peleissä meidän on oltava kiekon kanssa järkevämpiä. Pelimme pitää olla aggressiivisempaa.

Penguins-puolustaja ei kuitenkaan aio alistua raskaasta tappiosta huolimatta.

− Tappion ei pidä antaa vaikuttaa itseluottamukseen. Sen tästä opimme, että emme voi voittaa, jos emme ole täydessä iskussa.

Leijonien huonon pelin ohella Määttä painotti vastustajan hyvyyttä.

− He olivat parempi joukkue. Oleellista kuitenkin on, että meillä on tarpeeksi hyvä joukkue, mutta emme pelanneet tarpeeksi hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle