Luukkonen: "Neljännen maalin ottaisin takaisin, jos voisin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen maalia vartioinut Ukko-Pekka Luukkonen joutui antautumaan neljästi.
Suomen ensimmäinen ottelu päättyi 4–2-tappioon Kanadalle. Ottelun ensimmäinen maali puhutti vielä pelin jälkeenkin. Suomen maalilla torjunut Ukko-Pekka Luukkonen olisi kuitenkin toivonut voivansa ottaa neljännen maalin takaisin.

Ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisoissa mukana oleva Ukko-Pekka Luukkonen kertoi ottelun jälkeen, ettei jännittänyt Kanada-ottelua tavallista enempää. Siitäkään huolimatta, että hän pelasi mahdollisesti tulevalla kotiareenallaan Buffalossa ja yleisössä oli tuhansia meluavia kanadalaisfaneja.

− On tietysti iso asia olla täällä Buffalossa ja oli hienoa pelata täällä. Oli pelkästään upeaa, että paikalla oli paljon faneja. Vaikka he olivatkin kanadalaisia, oli hyvä mökä hallissa ja hienoa pelata.

Luukkonen ei ollut tyytyväinen Suomen aloitukseen. Joukkue osasi odottaa, että Kanada tulee lujaa päälle ja paineistaa, mutta Kanadan prässi pääsi silti yllättämään osan pelaajista. Suomi kuitenkin paransi pelin edetessä, ja se oli myös Luukkosen mukaan tärkein asia koko pelissä.

Tuleviin otteluihin Luukkosen mukaan tärkeintä on saada ehjiä 60-minuuttisia, sillä vain yksi hyvä erä ottelussa ei riitä.

Kanadan ensimmäinen maali herätti paljon keskustelua, sillä näytti siltä, että Suomen maali oli ehtinyt siirtyä pois paikoiltaan ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan. Luukkonen ei kuitenkaan murehtinut enää suuremmin ensimmäistä maalia.

− Avausmaalissa oli totta kai se, miten haluaa sääntöjä tulkita. Tuomari tekee viimeisen päätöksen ja se oli tänään tällainen.

Kanadan neljäs maali ottelun toisessa erässä oli sen sijaan sellainen, joka jäi harmittamaan Luukkosta.

− Se oli iso maali. Siinä päästimme Kanadan kahden maalin johtoon. Sellaisen haluaisi aina välttää, joten sen neljännen maalin ottaisin takaisin, jos voisin.

Luukkonen muistutti, että Suomella oli paljon hyviäkin jaksoja ottelun aikana. Seuraavaan otteluun tavoitteita on vain yksi.

− Turnauksen ensimmäinen voitto pitää saada. Tanska-ottelu on hyvä paikka lähteä hakemaan sitä. Pääsemme varmasti näistä hyvistä asioista rakentamaan eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle