Luottopuolustajan haikeat juhlat

LIIGA / Haastattelu
Puolustaja Topi Jaakolaa on arvosteltu monen kauden aikana. Nuori pakki on kehittynyt Kärpissä hitaasti, mutta varmasti. Tänä keväänä mies oli joukkueensa runkopakki, mutta ensi kaudella häntä odottavat uudet haasteet.

Jaakola on periaatteessa ollut mukana koko Kärppien mitaliputken ajan. Rooli ei kuitenkaan ole ollut aina kovin suuri, kun nuori puolustaja on ollut lähinnä täytemiehenä. Tällä kaudella Jaakola oli kuitenkin Kärpille tärkeä mies.

Jälleen yhden kullan kaappinsa saanut Jaakola arvostaa tämän vuoden mestaruutta varsin paljon. Iso rooli joukkueessa ja onnistumiset pudotuspeleissä maistuvat makealle.

- Kyllähän tämä vähän erilaiselta tuntuu. Liiga oli tänä vuonna erittäin tasainen, ja mestaruudesta joutui maksamaan kovempaa hintaa. Blues pisti meidät maksamaan jokaisesta maalista, Jaakola mietti.

Jaakola on harvoin komeillut tilastoissa maalintekijänä, mutta finaaleissa mies teki kaksi maalia. Runkosarjassa mies teki tällä kaudella kolme maalia, mutta pudotuspeleissä niitä kertyi yksi enemmän. Ratkaisevassa finaalissa Jaakola teki komean osuman, kun hän nakkasi rystyllä kiekon ylänurkkaan.

- Maali tuntui tietysti hyvältä. Se, että se tuli pudotuspeleissä ja vielä finaalissa, nostaa sen arvoa. Silloin se voi ratkaista koko pelin.

Mediassa on paljon rummutettu finaaleiden kovasta pelirytmistä. Kyseinen tahti ei ole myöskään pelaajien mieleen, vaikka Kärpät siitä hieman hyötyikin.

- Aiheestakin on kyllä puhuttu pelirytmin järjettömyydestä. Olisi se hienompi, kun tahti olisi eri. En tiedä mitään muuta sarjaa, jossa näin pelattaisiin. Meillehän se oli etu, mutta...

Uudet haasteet odottavat

Jaakola pelasi ensimmäiset liigapelinsä jo kaudella 2000-2001, kun Kärpät pelasi ensimmäistä liigakauttaan nousun jälkeen. Vuonna 1983 syntynyt pakki on nähnyt Kärpissä monenlaista ja mukaan on tarttunut paljon kokemuksia.

- Pitkä putki on menty täällä. Hienoja hetkiä, ja olemme pärjänneet todella hyvin.

- Olen saanut rauhassa kehittyä kotikaupungissa. Hienoja jätkiä, ja joukkueen runkokin on säilynyt aika hyvin. Ehkä tämän ymmärtää, kunhan saa asioihin vähän etäisyyttä.

Mainiosti sujuneiden pudotuspelien jälkeen moni haluaisi nähdä Jaakolan jatkossakin kärppänutussa, mutta puolustajaa odottavat uudet haasteet.

- Lähden Ruotsiin pelaamaan. Seuraa en halua sanoa, koska en tiedä sen tiedotuspolitiikkaa. Saavat kertoa kun haluavat.

Länsinaapurin kaukaloissa Jaakolalla on mahdollisuus oppia jälleen uusia asioita. Niiden myötä hänellä on kaikki edellytykset nousta uudelle tasolle. Periaatteessa Jaakolalla on potentiaalia mihin vain, mutta aika näyttää miten sympaattisen puolustajan ura etenee.

» Lähetä palautetta toimitukselle