Luottopuolustaja Pihlström: "Yksinkertainen on kaunista"

MESTIS / Haastattelu
Roy Pihlström on viihtynyt hyvin Mikkelissä ja Jukureissa.
Kuva © Antti Varonen
Jukureiden puolustaja Roy Pihlström on vakuuttanut katsojat tasaisella ja laadukkaalla pelaamisellaan. 25-vuotias oikealta laukova puolustaja teki tällä kaudella myös oman piste-ennätyksensä.

Mestiksen pudotuspelit alkavat keskiviikkona ja Jukureiden kopissa on odottava tunnelma. Monelle jääkiekkoilijalle ja fanille kevät on kauden parasta aikaa, kun tosipelit käynnistyvät ja katsojat pääsevät seuraamaan laadukasta kiekkoa.

− Kyllä meilläkin on odottava tunnelma joukkueessa. Kaikki odottavat hirveästi KeuPa -ottelusarjan alkua ja pudotuspelejä yleisesti. Kaikin puolin joukkueessa on hyvä fiilis, onhan pudotuspelit kauden kohokohta, Roy Pihlström fiilistelee tulevaa kevättä.

Jukurit lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana ja tavoitteena on kirkastaa edellisen kevään hopeamitali.

"Ei pidä mennä asioiden edelle. Pitää elää hetki ja ottelu kerrallaan."

− Mestaruus on joukkueen tavoitteena, mutta ei pidä mennä asioiden edelle. Pitää elää hetki ja ottelu kerrallaan, hän muistuttaa.

Jukurit houkutteli Mikkeliin

HJK:n kasvatti Pihlström pelasi koko uransa Etelä-Suomessa ennen muuttoa Etelä-Savoon. Kokemusta puolustajalta löytyy niin HIFK:sta, Karhu-Kissoista, Jokereista kuin Kiekko-Vantaastakin. Jokereiden A-junioreista on jäänyt paljon oppeja puolustajan mieleen.

− Kyllä A-junnuvuosilla on merkitystä siihen, missä olen nyt. Meillä oli hyvät valmentajat, joilta on hyviä oppeja saatu. Jokerit ja organisaation junioritoiminta ovat olleet tosi hyvällä mallilla. Oli kyllä kiva paikka viettää A-junnuvuodet siellä, Pihlström muistelee junioriaikaansa.

A-juniorivuosien jälkeen puolustaja pelasi Kiekko-Vantaan riveissä kaksi kautta ja tämän jälkeen Pihlström on nähty Jukureiden pelipaidassa, sillä muutto Mikkeliin tapahtui kesällä 2013.

− Vantaa-kausien jälkeen Jukurit osoitti kiinnostuksensa. Jukurit tuntui minusta parhaimmalta vaihtoehdolta, sillä seura on menestynyt ja järjestäytynyt organisaatio Mestiksessä. Täällä on hyvät mahdollisuudet mennä eteenpäin niin pelaajana kuin joukkueenakin, Pihlström hymyilee valintaansa.

Mikkeli ei ole ihanteellisin kaupunki pelaajalle, joka saapuu Etelä-Savoon suurkaupungin vilskeestä. Pihlström on kuitenkin viihtynyt kaupungissa.

− Onhan Mikkeli pikkukaupunki, mutta hyvin olen viihtynyt. Täällä pelaaja voi keskittyä vain ja ainoastaan pelaamiseen ja harjoitteluun. Mikkelissä on loistavat olosuhteet pelaajana kehittymiseen.

Joukkuehenki on yhtenäistynyt

Pihlströmillä alkavat toiset pudotuspelit viikinkipaidassa ja samalla hän on päässyt kokemaan kaksi erilaista jukurijoukkuetta. Tänä keväänä pudotuspelien alkaessa Jukureiden yhtenäinen ilme on välittynyt myös joukkueen ulkopuolelle.

− Joukkuehenki on kyllä kasvanut kasvamistaan. Matka on ollut hyvä ja positiivinen kasvuprosessi meille kaikille, sillä joukkue on tullut hiljalleen yhtenäisemmäksi.

− Meidän vahvuus joukkueena on ollut se, että kaikki ovat olleet sitoutuneita pelisysteemiin ja joukkueen omaan juttuun koko kauden ajan. Joukkue on erittäin työteliäs ja toivottavasti se näkyy myös ulospäin.

Pihlström nauttii kamppailupelaamisesta.
Pihlström nauttii kamppailupelaamisesta.
Kuva © Antti Varonen

Rutiineista piste-ennätykseen

Pihlströmillä, kuten monella muullakin kilpaurheilijalla, on pelejä edeltäviä rutiineja. Rutiinien avulla puolustaja tavoittelee rennon keskittynyttä olotilaa.

− Rennon keskittyneessä olotilassa itsestään saa parhaimman irti. Fokus pitää saada itse tekemiseen.

− Ennen peliä käymme porukalla pelaamassa jalkapalloa alkulämmittelynä 15-20 minuuttia. Siitä on tullut semmoinen ottelun alkurutiini, ennen kuin katseet suunnataan kaukaloon.

Puolustaja on saanut kauden aikana valmennusjohdolta luottamusta, sillä hänet on nähty mukana myös yli- ja alivoimapelaamisessa. Tämän johdosta tehojakin on syntynyt. Pihlström on pelannut tällä kaudella 52 runkosarjan ottelua, jossa puolustaja on tehnyt tehot 6+10, mikä on hänen oma piste-ennätyksensä.

− Valmennukselta saatu luottamus tuntuu tottakai hyvältä, sillä mitä enemmän saa peliaikaa, sitä enemmän itseluottamus nousee. Kyllä jääajalla on positiivinen vaikutus pelaamiseen.

"Pelisummeri soi, joukkue on voittanut ja äijien kanssa heitetään yläfemmoja."

Laadukasta ja varmaa pelaamista

Pihlströmin pelaaminen on monipuolistunut ja hänet tunnetaan laadukkaasta ja varmasta pelityylistään, vaikka hän itse rankkaa vahvuudekseen jotain aivan muuta.

− Sain kaudelle hyvän startin, mutta onhan tälläkin kaudella ollut jaksoja, jolloin ei ole oikein kulkenut.

− Monipuolisuus on kyllä lisääntynyt ja peruspelaaminen kehittynyt. Vahvuutena näen kamppailupelaamisen, Pihlström naurahtaa.

Puolustajan pakkipari on vaihtunut kauden aikana useaan otteeseen, sillä Jukurit on pelannut useat ottelut seitsemällä puolustajalla. Pihlströmin on pitänyt mukautua tilanteeseen aina uuden parin luistellessa jäälle.

− Olen tottunut parin vaihtumiseen, sillä kaikkien kanssa pystyy ja pitääkin pystyä pelaamaan. Jukureissa olen pelannut eniten ehkä Ilkka Vaarasuon parina, mutta kaikkien kanssa tykkään pelata.

Tavoitteita keväälle

Pudotuspelit ovat aivan nurkan takana ja pelaajat asettavat itselleen tavoitteita. Keväällä on myös aikaa fiilistellä jääkiekon parhaimpia puolia.

− Voittaminen on aika laaja käsite, mutta kyllä se on lätkässä siisteintä. Kun pelisummeri soi, joukkue on voittanut ja äijien kanssa heitetään yläfemmoja, puolustaja kuvailee jääkiekkoilijan parhaimpia hetkiä.

− Tottakai tavoitteenani on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa omaa joukkuetta sitä kautta. Haluan pelata omalla tasollani, tai jopa sen yläpuolella.

Haastattelun lopuksi Pihlström paljastaa totuuden tasaiseen ja laadukkaaseen suorittamiseensa.

− Yritän pitää hommat simppeleinä. Yksinkertainen on kaunista.

» Lähetä palautetta toimitukselle