Luottohyökkääjä Pyörälä ei ole muiden pelejä katsonut - oma tekeminen korostuu

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mika Pyörälän kokemuksen aistii rauhallisista kommenteista.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonat otti sunnuntaisella 3−2-jatkoaikavoitolla Sveitsistä ohjat omiin käsiin jääkiekon MM-kisojen jatkoa ajatellen. Vaikka alkulohko B:n tilanne on kimurantti, ei kokenut luottohyökkääjä Mika Pyörälä ole seurannut muiden maiden pelejä.

Jos Kanada voittaa vajaan tunnin päästä alkavassa ottelussa Norjan, on Leijonien jatkopaikka sataprosenttisen varma. Viimeisellä kierroksella Valko-Venäjän kohtaavan Norjan yllätysvoitto puolestaan todennäköisesti pakottaisi Suomen ottamaan pisteitä päätöspelissä Kanadaa vastaan.

− Ainakaan henkilökohtaisesti en ole katsonut yhtään muiden peliä, en tiedä, näkeekö niitä täällä televisiosta. Keskitytään omaan hommaan, se tulos tulee, mikä tulee. Yritetään olla vaan valmiina huomenna, Mika Pyörälä sanoo tutulla rauhallisella tavallaan.

Vaikka puolivälieräpaikka jo maanantaina ratkeaisikin, ei se Pyörälän mukaan vaikuta Leijonien tekemiseen.

− Eiköhän jokainen jääkiekkoilija kaukaloon mennessä halua voittaa ihan täysillä. Ei sillä ole minun mielestä merkitystä, onko paikka varmistunut vai ei.

Suomella on ennen maanantain pelejä edelleen saumat jopa lohkovoittoon. A-lohkon puolelta vastaan mahdollisessa puolivälierässä voi tulla mikä maa vain viisikosta USA, Venäjä, Ruotsi, Latvia ja Saksa.

Kokenyt hyökkääjä ei tässä vaiheessa mieti liikaa mahdollista puolivälierävastustajaa.

− Seuraava peli (puolivälierä) pitää kuitenkin voittaa, jos tätä turnausta haluaa jatkaa, ensi kaudeksi Berniin siirtyvä hyökkääjä vastaa kysyttäessä, miettiikö hän taistelua alkulohkon neljästä ensimmäisestä sijasta.

Pyörälän mukaan leijonamiehistö palasi maanantaina Sveitsi-peliin sekä huilii tiistaita varten.

− Meillä on kaikki omissa käsissä. Tänään käytiin eilinen peli läpi, ja kerätään energiaa, että oltaisiin huomenna valmiina. Tiukka peli tulossa, panokset ovat tietenkin kovat.

» Lähetä palautetta toimitukselle