NJD - BUF 1.00
DET - PHI 2.00
FLA - MTL 2.00
ANA - WSH 4.00
CGY - ARI 23.00

Luoto: "Nälkä kasvaa, kun katsoo touhua ylhäältä"

LIIGA / Haastattelu
Luodon laukaus matkalla maaliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tapparan Joona Luoto palasi kirvesrintojen kokoonpanoon toisessa välieräottelussa. Paluu alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun Luoto teki ottelun avausmaalin neljän minuutin ja 16 sekunnin jälkeen.

Pitkä vaihto puolustuspäässä ei haitannut, kun Joona Luoto voitti Matt Generousin kaksinkamppailussa ja nousi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Ensimmäisen laukauksen Kevin Lankinen torjui, mutta Luoto iski toisen vedon sisään.

− Totta kai nälkä kasvaa syödessä. Vähän kun katsoi äijien touhua ylhäältä, todella hienoa tulla mukaan, Luoto kommentoi.

Ottelu oli ensimmäinen matkapeli Tapparalle pudotuspeleissä, sillä aikaisemmin joukkue oli pelannut vierasotteluita vain paikallisvastustaja Ilvestä vastaan. Päävalmentaja Jussi Tapola koki asian jopa piristävänä, mutta Luodon mielestä asialla ei ollut merkitystä.

− Eiköhän tässä ole reissattu paljon pitempiäkin matkoja kauden aikana. Ei siinä mitään uutta. Ei sillä ole väliä, missä pelataan.

Tappara johtaa sarjaa 2-0, mutta Luoto pysyy maltillisena.

− Nollataan tämä ja lauantaina mennään taas. Pieniä juttuja on varaa parantaa.

Tapparan voitossa oli vahva säväys lempääläläislähtöisiltä pelaajilta. Luodon lisäksi tällainen on Henrik Haapala, jonka nimiin kirjattiin Tapparan kolmas maali.

− Kaikkien pitäisi käydä Lempäälässä sitä touhua. En voi kuitenkaan kertoa, miten siellä kasvatetaan pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle