Lundqvistin veljekset korostivat toistensa läsnäoloa kultajoukkueessa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Henrik ja Joel Lundqvist, toiset ruotsalaiset maailmanmestarikaksoset.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Henrik ja Joel Lundqvist pitivät maailmanmestaruutta entistä tärkeämpänä, kun toinen puolisko kaksosista oli myös joukkueessa mukana. Viimeksi kaudella 2004-05 samassa joukkuessa pelanneita kaksosia verrattiin avaintekijöinä MM-kultaan sekä Ruotsin toisiin kultamitalistikaksosiin.

Voittomaalikilpailun tuomasta jännityksestä huolimatta Ruotsi oli lopulta Kanadaa etevämpi. Joel Lundqvist kuuli kaksoisveljeltään Henrik Lundqvistilta huolestuttavia uutisia ennen kilpailun alkua.

− Itse olin yllättävän rentona, mutta Henrik sanoi, ettei ole tällä kaudella ollut näissä kovin hyvä. Saimme kuitenkin hyvän alun niissä, ja oli hyvät aavistukset niistä loppuun asti.

Kisojen kovin työ on nyt tehty, ja hauskanpito voi Ruotsin osalta alkaa. Lähtö Tukholmaan tapahtuu seuraavana päivänä, joten aikaa on juhlia joukkueen kanssa. Lundqvist olikin luottavaisin mielin joukkueen koostumuksesta koko kisojen ajan, ja NHL-täydennykset pönkittivät sitä.

Molemmat veljeksistä korostivat toisen läsnäoloa ja kertoivat kultamitalin tunnearvon nousevan sen kautta moninkertaiseksi. Päävalmentaja Rikard Grönborg oli aikaisemmin kertonut että edellinen maailmanmestaruus onnistui Sedinin kaksosten ansiosta, ja tänä vuonna toiset kaksoisveljet tekivät sen mahdolliseksi.

− Tämä on todella ainutlaatuinen hetki meille molemmille. Tiesimme, että meillä on mahdollisuus voittaa ja joukkue siihen pääsemiseen. Meillä oli paljon töitä tehtävänä, ja me teimme sen. Siksi tulinkin tänne, ja tämä on uskomaton fiilis, Rangers-maalivahti kuvaili.

− Minulla oli pieni rooli tässä joukkueessa. Joukkueemme oli mahtava. Olen ylpeä meistä, mutta en halua verrata itseäni Henrik ja Daniel Sediniin, Tre Kronor -kapteeni kertoi.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi palkitun William Nylanderin ja muiden NHL-pelaajien saapuminen joukkueeseen tekivät suuren vaikutuksen joukkueeseen. Lundqvistin mukaan he tarvitsivat heidät kaikki päästäkseen kultaan käsiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle