Lukon Janne Keränen pelaa elämänsä kautta

LIIGA / Haastattelu
Pääkaupungin kirkkaista valoista Raumalle siirtynyt Janne Keränen nauttii pelaamisestaan Lukon ykkösketjussa kahden ulkomaalaisen rinnalla.

Kiihkeä ja ajankohdan huomioon ottaen hyvätasoinen ottelu on juuri päättynyt. Tyytyväinen kahden maalin, joista toinen voittomaali, viimeistelijä saapuu hymyssä suin haastatteluun.

- Kyllä oli todella upeaa ratkaista ottelu viimeisellä minuutilla. Halli oli lähes täynnä, ja hirveä huuto katsojilla päällä. Ensimmäisessä maalissa kiekko pomppasi suoraan lapaani Charlie Cookin laukauksen jälkeen, mutta toisessa en edes huomannut mistä se tuli siihen maalin eteen. Onneksi en sentään siitä pistänyt ohi, kuten kävi harjoitusottelussa Helsingissä. Paikkoja oli kyllä jo aiemminkin, mutta loistavasti pelannut Sinuhe Wallinheimo vesitti aiemmat yritykseni, tiivisti kamppailun viime hetket nuori laitahyökkääjä.

- Olisi pitänyt käydä kuittaamassa se juttu, kun Wallinheimo heilutti aiemmin hanskaansa mulle epäonnistumiseni takia.

Sarjan edetessä myös pelien taso alkaa nousemaan. Tämän oli huomannut myös Keränen.

- Kyllä tämä oli hyvä peli. Vastustaja oli juuri niin hyvä, kuin viime kauden mestarin kuuluukin olla. Ei ehkä niin fyysinen ottelu, kuin aiemmin pelasimme HIFK:n kanssa, mutta kuitenkin hieno ottelu. Se erityisesti lämmittää mieltä, että vastustajakin pelasi ihan hyvin, mutta silti pystyttiin ottelu voittamaan. Peli oli oikeastaan ihan tyypillinen JYPin peli, joten sinänsä niiden pelityyli ei ollut yllätys.

Vastustajan maalivahdilla oli tällä kertaa räpylä oikeassa kädessään, mutta se ei haitannut nuorta pelimiestä.

- Kyllähän sillä jokin pieni ero saattaa olla, mutta ei siihen erityisemmin kiinnitä mitään huomiota ottelun aikana. Onhan siellä räpylän puolella hieman enemmän tilaa, mutta tilanteet tulevat yleensä niin nopeasti, ettei sellaista asiaa ehdi edes miettimään. On vaan tehtävä joku ratkaisu, ja katsottava mihin se kiekko meni.

Lukko on aloittanut sarjan loistavasti, ja saldolla on pelkkiä voittoja nyt kuusi kappaletta.

- Ei, ei, ei tässä ole kyllä mitään varaa mihinkään leijumiseen, vaan on jatkettava tiukasti kovan työn merkeissä. Samalla tavalla pitää pystyä jatkamaan, mitä tähänkin asti ollaan pystytty pelaamaan. Eiköhän sillä tyylillä saavuteta jatkossakin niitä voittoja.

- Meillä on yhtenäinen joukkue, jonka jokainen kenttä pystyy ratkaisuihin. Jo harjoitusotteluista lähtien olemme pelanneet ihan hyvin. Maalipaikkoja oli silloinkin jokaisessa ottelussa, mutta emme vaan pystyneet tekemään maaleja niin paljon kuin nyt on tullut.

Ketjukaverit Justin Morrison sekä Kurtis McLean saavat Keräseltä tunnustusta.

- On kyllä hieno pelata näiden maailmanluokan pelaajien kanssa. Paikkoja tulee ihan mukavasti, kunhan niihin vaan ymmärtää hakeutua. Vaikka molemmat ovat ulkomaalaisia, niin mitään kommunikointivaikeuksia ei kuitenkaan ole. Kyllä siitä aina sen verran ymmärtää, että yhteispeli sujuu.

- Eivät nämä mun ja koko joukkueen maalit mitään onnenkantamoisia ole olleet, vaikka kyllä hyvällä joukkueella käy välillä tuuriakin. Olemme kuitenkin pelanneet niin hyvin, että ansaittuja ne maalit ovat olleet, filosofoi Keränen jatkaen matkaansa palauttavalle lenkille.

» Lähetä palautetta toimitukselle