Louhivaara viimeisen ottelun ratkaisumiehenä

LIIGA / Haastattelu
Neljännessä finaalissa tehot 2+1 tykittänyt hyökkääjä Ossi Louhivaara oli kultamitali kaulassaan huojentunut mies, mutta ei suostunut ottamaan kunniaa viimeisen finaalin ratkaisusta.

Kotkasta maailmalle ponnistanut Ossi Louhivaara on pelannut JYPissä jo kuuden kauden ajan. Nyt tinkimätön työ joukkueen eteen sai hienon palkinnon, jota kelpaa juhlia.

– Äärettömän iso asia koko Jyväskylän seudulle. Koko kausi on eletty hienosti mukana. Olen ollut kauan mukana. Onhan tämä hieno saavutus, johon kaikki joukkueessa ovat uskoneet, Louhivaara hymyili.

JYPin ensimmäinen mestaruus aiheuttaa Keski-Suomessa takuulla kovan hulinan.

– En osaa sanoa kauanko juhlat jatkuvat. Ainakin viikon, katsotaan sen jälkeen sitten. Päivä kerrallaan mennään juhlia.

Neljännessä finaalissa pari tärkeää osumaa viimeistellyt hyökkääjä myönsi maalien maistuvan hyvältä, mutta ei halunnut ottaa itselleen isoa kunniaa.

– En pidä itseäni ratkaisupelaajana tässä ottelussa. Kaikki pelasivat hyvin ja taistelivat. Tuntuuhan se maalinteko hyvältä, ei voi kieltä. Antoivathan ne osumat minulle lisävirtaa.

Louhivaara sai todistaa lähietäisyydeltä, kun JYPin mestaruus käytännössä sinetöityi tyhjään maaliin.

– Hieno fiilis siinä, kun kiekko meni tyhjiin. Katsoin tilannetta vielä takatolpalta. Sitten kun lähdimme vaihtoaitiota kohti, niin kaikki olivat aivan huumassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle