Louhivaara runkosarjan sijoituksista: "En ole koskaan katsonutkaan"

LIIGA / Haastattelu
Ossi Louhivaara teki 1+1- tehot illan ottelussa.
JYP sai lauantai-iltana runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan KooKoon vieraaksi. Ottelusta muodostui tasainen mittelö, jossa kotijoukkueen toinen erän nukahdus melkein maksoi voiton JYPille. Hurrikaanipaidat tulivat kolmannessa erässä tasoihin ja menivät lopulta ohi ottaen voiton luvuin 5-3. Ottelun yksi hahmoista oli kotijoukkueen Ossi Louhivaara.

JYP meni ensimmäisessä erässä johtoon, mutta KooKoo teki seuraavat kolme maalia. Kaksi näistä tuli toisessa erässä puolen minuutin sisään. Tästä huolimatta JYP mätti neljä maalia ja käänsi ottelun itselleen.

− Kyllä me päätimme, kun kolmanteen erää tulimme, että tulemme ne voittamaan. Toisessa erässä oli pieni nukahdus ja kaveri pääsi nopeasti 3-1-johtoon. Toisella erätauolla oli jo sellainen tunnelma, että kyllä me sieltä tulemme vielä, JYPin luottohyökkääjä Ossi Louhivaara kertoi.

JYPillä oli pitkin ottelua monta hyvää, laadukasta maalipaikka, mutta maalinteon tehokkuus loisti poissaolollaan. Tätä myös harmitteli ottelun jälkeen Louhivaara.

− Kyllä meillä oli hyviä jaksoja pelin sisällä ja oli hyvin paikkoja laittaa peli pakettiin jo aikaisemmin. Tosin oli kaverillakin, meidän puolustuspelaaminen ei ehkä ollut sillä tasolla kuin sen olisi pitänyt olla.

Ottelut KooKoota vastaan ovat olleet tiukkoja jyväskyläläisjoukkueelle, ja joukkueiden keskinäisten kohtaamisten voitot ovatkin tasan 2-2.

− Tosi hyvä porukka se on. Pelaavat energistä lätkää, kääntävät peliä nopeasti, eikä siellä paljon seisota, Louhivaara analysoi vierasjoukkuetta.

Louhivaara itse teki JYPin ensimmäisen maalin ja syötti Michel Miklikin maalin. Syöttö Miklikille oli taidokas taidonnäyte mieheltä läpiajon päätteeksi.

− Mietin siinä jo hetken aikaa, että minne yritän laittaa itse, mutta onneksi Michel (Miklik) huusi takaa. Jotain mökkälää sieltä kuului ja luotin, että on oma äijä, kun tuntui jotenkin siltä, että ei siellä välttämättä ketään vastustajaa ole.

− Siinä nähtiin se, että kun puhuu, niin voi tulla hyviä suorituksia, mies mietti.

Sarjasijoituksella ei ole väliä

JYP taistelee edelleen tiukasti sarjan kakkospaikasta yhdessä KalPan ja TPS:n kanssa. Eroa toisena olevaan TPS:ään on vaivaiset kaksi pistettä. Louhivaaran mukaan runkosarjan lopullisilla sijoituksilla ei ole väliä.

− Ei kai sillä ole, turha tässä on sijoituksia sen tarkemmin miettiä. Enemmän pitäisi miettiä peliä ja saada sitä pelaamista askel ylöspäin tuosta.

Runkosarjan sijoituksia Louhivaara ei katso sarjan sijoituksia.

− En ole koskaan katsonutkaan.

JYPillä on ollut runkosarjan viimeisissä otteluissa pieniä ulospuhalluksen merkkejä. Tosin vastustajatkin ovat olleet joukkueita, joiden kausi päättyy runkosarjaan, ja näin ollen heillä ei ole ollut panosta enää lopuissa otteluissa. Louhivaaran mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan.

− Meillä on ollut hyviä jaksoja ja itse tiedämme, että missä menemme tällä hetkellä. Se on hyvän joukkueen merkki, vaikka joskus huonollakin pelillä voittaa

− Tänäänkin tuo peli oli ihan hyvää. Pikku nukahdus toisessa erässä, mutta sekin oli enemmän henkistä, että pysyisi ajatus hyvin mukana. Kyllä minulla on luottavainen mieli ja tiedän, että kopissa on kaikilla muillakin, Louhivaara päätti.