Lopullisen ratkaisun iskenyt Lindholm suitsutti Latviaa - "Kova kamppailu oli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Elias Lindholm on tehnyt turnauksessa maalin per ottelu.
Kuva © Miro Pesonen
Elias Lindholm löi viimeisen naulan Latvian arkkuun, kun Ruotsi otti kovan työn tuloksena 2-0-voiton. Tuloksestakin voi päätellä, että Latvia löi kovaa kampoihin Ruotsia vastaan, ja muun muassa Lindholm kehui vastustajaa otteistaan.

Elias Lindholm linjasi että ottelu ei ollut kokonaisuudessaan helppo, vaikka suurimmaksi osaksi Ruotsi hallitsi.

− Kova kamppailu oli. Varauduimme siihen että Latvia tulee kovaa päälle. Heidän runkonsa pohjautuu moneen KHL-pelaajaan, joten taitoa heillä riittää. Ei kuitenkaan annettu periksi, ja saimme voiton. Se on kaikista tärkeintä.

− Heidän maalivahti oli myös todella hyvä. Kolmeen otteluun vain kaksi päästettyä maalia ja nollapeli, joten tiesimme ettei kiekko mene helpolla sisään. Pysyimme kuitenkin pelikirjassamme ja jatkoimme laukomista, ja se palkitsi meidät, Lindholm kehui Latvian Elvis Merzlikinsiä.

Latvian bravuuri ennen Ruotsi-ottelua oli heidän ylivoimapelaamisensa. Tre Kronor ottikin yhteensä kahdeksan kahden minuutin rangaistusta, mutta Ruotsin alivoimapelaaminen oli Latvialle liian iso pähkinä purtavaksi.

− Muutama vakiokalustosta pelasi alivoimaa, joten moni meistä vain odotti vaihtopenkillä. Raskaasta taakasta huolimatta jätkät tekivät kuitenkin hyvää työtä tänään, ja Eddie (Läck) piti maalinsa puhtaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle