Liuksiala syötteli Ilveksen voittoon kuumassa pelissä − "En lähtisi nenähommiin"

LIIGA / Haastattelu
Liuksiala oli HIFK:ta vastaan tehokas.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ilves voitti Ulkojäiden päätöspelin HIFK:ta vastaan 8 500 katsojan silmien edessä. Hyökkääjä Juho Liuksiala teki ison työn voiton eteen ja alusti Ilveksen kaksi maalia.

Ilves voitti Ulkojäiden viimeisessä ottelussa HIFK:n jatkoajalla 3−2. Ratkaisumaalin iski Jerry D'Amigo, mutta Ilveksen tehomies oli kahdella syötöllään Juho Liuksiala.

Pienikokoinen hyökkääjä oli pirteä koko viikonlopun. Liuksiala nautti peleistä täysin siemauksin.

− Huikea tunnelma on ollut koko viikonlopun. Voitto kruunasi koko homman. Tappiolla ei olisi ollut lähellekään yhtä hyvä olo, summasi Liuksiala.

Eiliseen Tappara-otteluun verrattuna HIFK-peli ei Liuksialan mukaan tarjoillut suuria eroavaisuuksia. Joitakin pieniä yksityiskohtia kuitenkin muuttui.

− Aika samanlaista pihalätkää molemmat pelit. Tänään avauserä oli vähän fyysisempi, muttei muuten juuri eroja.

Ottelu oli aika ajoin melko kuuma. HIFK-puolustaja Joe Finley taklasi Ilveksen Markus Jokisen hämärän rajamaille. Myöhemmin Brett Bulmer ja Matt Generous pudottivat hanskansa nyrkkihippasten merkiksi.

− Hauskahan se on katsoa vierestä, kun kokeneemmat jätkät tekee noita juttuja. Itse en lähtisi nenähommiin, juuri ja juuri 170-senttinen Liuksiala naurahti.

Liuksiala pelasi HIFK-ottelussa pirteästi, keräten teho 0+2. Nuori mies kertaili maalien syntyä.

− Ensimmäiset syötöt tälle kaudelle. Ensimmäisessä jatkoin D'Amigolle, joka jätti Matias Soinnulle. Hän laittikin sitten kiekon sisään.

Jatkoajalla syntyneeseen ratkaisumaaliin Liuksiala teki valtavan työmäärän viimeisessä vaihdossa.

− Siinä maalissa Sointu antoi minulle maalin taakse, josta pääsin kiertämään maalin. Näin D'Amigon maalin kulmalla, jonne syötin, kertaili Liuksiala illan syöttöjään.

Tunnelma Sorsapuistossa sai Liuksialalta kehut. Niin koti- kuin vieraskannattajatkin olivat liikkeellä hyvällä meiningillä.

− Paljon katsojia ja hyvä tunnelma. Näin keskellä kautta loistava juttu. Enemmän oli vieraiden kannattajia, ja huomasi, että hekin pitivät hyvin ääntä. Myös meidän kannattajat pitivät hyvää meteliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle