Liigauransa ensiosuman iskenyt Aleksi Mäkelä: “Olemme selvästi menossa parempaan suuntaan”

LIIGA / Haastattelu
Mäkelä on pelannut kuluvalla kaudella seitsemässä liigaottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärppien 23-vuotias puolustajalupaus Aleksi Mäkelä iski torstaina Raksilan illassa liigauransa ensimmäisen maalin. Osuma jäi lopulta kotijoukkueen varsinaisen peliajan ainoaksi maaliksi, jota myöten kiiminkiläislähtöinen nuorukainen nousi ottelussa merkittävään rooliin.

− Totta kai se ensimmäinen maali hienolta tuntuu. Ei tule maaleja itsellä niin useasti tehtyä, niin kyllä se aika hyvältä maistuu, Aleksi Mäkelä hehkuttaa ensiosumaansa.

Kärppien ja KalPan kohtaaminen oli äärimmäisen tasaväkinen ja tarkka kiekkokamppailu, jossa kummallakin joukkueella oli vaikeuksia käyttää maalipaikkojaan hyväksi.

Lopulta ratkaisu tuli vasta jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailussa, jossa kotijoukkue venyi voittoon. Mäkelä koki kotivoiton helpotukseksi keskellä Kärppien vaikeaa syksyä.

− Nämä ovat tiukkoja maalin pelejä suurin osa. Tämä oli helpottava voitto meille. Olemme selvästi menossa parempaan suuntaan. Minulla on tästä joukkueesta hyvät tunnelmat. Tuntuu hienolta olla osa tätä porukkaa ja pelata Oulun Kärpille. Se on suuri kunnia.

Mäkelä pääsi kokeilemaan jääkiekkoliigan vauhtia jo viime kaudella Lauri Marjamäen komennuksessa 18 ottelun verran. Nyt ympärillä on uusi joukkue, joka on täynnä tuoreita joukkuekavereita.

Kiimingin Kiekkopoikien kasvatti on saanut Kai Suikkasen Kärpissä yhä enemmän vastuuta. Kärppien menestysvuosista tälle kaudelle pahasti kaventunut puolustusosasto antaa Mäkelän kaltaisille nuorille lupauksille mahdollisuuksia läpimurtoon Liigassa. Mäkelä onkin kokenut löytäneensä hiljalleen paikkansa joukkueessa.

− Ihan hyvin on oma rooli tässä pikkuhiljaa löytynyt. Olen keikkunut siinä eri kentällisten ja seiskapakin välillä. Pitää vain aina olla valmiina pelaamaan. Täytyy yrittää hoitaa puolustustehtävät niin hyvin kuin mahdollista, kun pääsee kentälle. Vastuu tuntuu hyvältä, ja pitää vain pystyä näyttämään joka pelissä, että on sen arvoinen, Mäkelä pohtii.

Lisääntynyt vastuu auttaa kehittymään liigatason pelaajaksi. Paikka ylhäällä pitää ansaita varmoilla suorituksilla joka kerta, kun peliaikaa annetaan. Mäkelä kertoo suhtautuvansa läpimurron tavoittelemaan mahdollisimman positiivisella asenteella.

− Oma kauteni on sujunut mielestäni nousujohteisesti. Harjoituspelit eivät menneet ehkä niin hyvin omalta osaltani, mutta on pitänyt vain jaksaa tehdä töitä ja tsempata. Vaikka en olekaan päässyt aina pelaamaan, olen nähnyt harjoitukset hyvänä mahdollisuutena kehittyä pelaajana. Kun jaksaa yrittää, kyllä niitä onnistumisiakin tulee.

Uusi joukkue joutuu aina hakemaan muotoaan aikansa, jota myötä myös Mäkelän rooli on vaihdellut pelistä toiseen. Kajaanin Hokin ja Kärppien liigakokoonpanon välillä liikkunut puolustaja ei ole kuitenkaan kokenut puolustusparien vaihtumista kovinkaan negatiivisena haasteena.

− Hyvin on sujunut yhteistyö uusien pakkiparien kanssa. Ei ole ollut mitään ongelmia. Välillä olen ollut siinä Niemelän kanssa ja Mikkolan kanssa. Nyt kun seitsemällä pakilla pelattiin, niin välillä pakkiparit ovat vaihtuneet pelinkin aikana. Helppo siinä on ollut pelata hyvien pelaajien vieressä, Mäkelä kehuu.

Kärppien syksy on käynnistynyt varsin vaikeasti. Tulokset ovat olleet karun heikkoja ja menestykseen tottunut seura on roikkunut sarjataulukon häntäpäässä.
Kankeasta alkukaudesta huolimatta Mäkelällä riittää uskoa Kärppien uuteen joukkueeseen.

− Varmasti ainakin tämä voitto antaa uskoa. Näen kyllä tässä porukassa voimaa kääntää kausi paremmaksi. Olemme saaneet peliä kokoajan pikkuhiljaa paremmaksi ja paremmaksi, ja sieltä niitä voittojakin sitten tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle