Liigauran avausnolla maistui Aholle − "Eihän tämmöisen pelin jälkeen voi huono maku ollakaan"

LIIGA / Haastattelu
Aho sai vihdoinkin voiton KalPasta.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Juhana Aho pelasi liigauransa ensimmäisen nollapelin, kun Jukurit kaatoi KalPan 3− 0-numeroin. Aho ei kuitenkaan halunnut ottaa itselleen kaikkea kunniaa.

Juhana Aho sai tietää perjantaiaamuna pelaavansa lauantaina KalPaa vastaan. Jyväskyläläislähtöinen torjuja kertoi, ettei se kuitenkaan suuria muutoksia hänen päiväänsä tehnyt, vaikka hyvänä herätyksenä toimikin.

− Siinä oli vähän huonosti nukuttu yö takana ja väsytti. Sitten kun kuulin, että pelaan, niin ei paljon väsyttänyt enää. Kun harvakseltaan noita pelejä tulee, niin kyllä kroppa reagoi heti siihen, että valmiustila nousee, Aho kertoi.

− Silloinkin kun on luukulla, niin on yrittänyt niistä päivistä tehdä samanlaisen kuin silloin, kun itse pelaisi. Sitä kautta sitten, kun tulee päivä että pääsee pelaamaan, niin ei tule yllätyksenä että mitä pitikään tehdä.

Yksi nestetankkaukseen liittyvä asia kuitenkin erottaa Ahon pelipäivän muista päivistä.

− Kahvia juon enemmän, jos en pelaa. Muutoin juon muita kofeiinipitoisia juomia, Aho paljasti.

Tolpille ja joukkuekavereille kiitosta

Itse ottelu KalPaa vastaan sujui Aholta mallikkaasti. Tuloksena oli liigauran ensimmäinen nollapeli, joka maistui 24-vuotiaalle torjujalle.

− Eihän tämmöisen pelin jälkeen voi huono maku ollakaan. Tietysti, jos maalintekoa olisi päässyt yrittämään ja ei olisi onnistunut, niin olisi saattanut jäädä huono maku, mutta en tiedä sitten siitäkään. Erittäin hyvä fiilis jäi kyllä, Aho summasi.

− Ensimmäisen erän alku oli suhteellisen hankala ja siinä kaveri sai pari hyvää paikkaa, mutta niistä kuitenkin selvittiin. Toisessa erässä vastustajalla oli oma etsikkoaikansa, kun saivat pitkiä pyörityksiä. Niistäkin hyvin puolustamalla selvittiin ja kolmas erä hoidettiin aika tyylikkäästi. Se oli ylivoimaisesti paras erä meiltä, että ei siinä vastustaja saanut oikein mitään aikaiseksi.

Kuudetta kertaa kuluvalla kaudella maalilla aloittanut Aho ei ottanut ottelusta etukäteen suuria paineita, mutta hänellä oli selkeä tavoite mielessään.

− Minulla ei ollut mitään muuta tavoitetta tähän otteluun kuin, että pelaan parhaan pelini, mitä tähän asti olen pystynyt pelaamaan. Se oli visio heti herätessä, että kaikkeni teen voiton eteen ja nyt onneksi työ kantoi hedelmää, Aho sanoi.

Aho otti ottelussa muutamia loistotorjuntoja, mutta välillä myös maaliraudat pitivät hänen veräjänsä puhtaana. Pelin aikana asiaa ei Ahon mukaan mietitä, mutta tolpatkin kyllä kiitoksensa saavat ajallaan.

− Ei niitä ehdi jäädä miettimään, kun seuraava tilanne tulee jo niin nopeasti. Siinä pelikatkolla sitten voi kiittää tolppia, että hyvin vedetty ja jatkaa hommia, Aho veisteli.

KalPa oli Aholle tältä kaudelta tuttu vastustaja, sillä hän oli kuopiolaisjoukkuetta vastaan tolppien välissä jo harjoituskaudella ja torjui myös yhden aiemman runkosarjakohtaamisen. Molemmat ottelut päättyivät KalPan voittoon maalin erolla, mutta tällä kertaa tulos kääntyi Ahon puolelle.

− Ajattelin, että jos jotain kiekkojumalia on olemassa, niin nyt tämä kääntyy toisinpäin. Joku toimittaja minulta silloin edellispelin jälkeen kysyi, että se nollapeli vielä kauden mittaan tässä tulee. Mietin silloin, että noinkohan tulee, mutta näin se sitten tuli KalPaa vastaan, muisteli Aho.

Aho muistutti kuitenkin lopuksi, että nollapelin saavuttamiseen tarvitaan koko joukkueen panosta.

− Kyllähän joukkuekaverit olivat innoissaan tästä, mutta minun mielestäni nollapeli kuuluu koko joukkueelle. Muistan kyllä jätkiä kiittää siitä. Ihan superpäivänä pystyy yksin pelaamaan nollat, mutta se on aika harvinaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle