Liiga joutuu puuttumaan – Tappara-fani heitti HIFK-hyökkääjää popcorn-kulholla

LIIGA / Haastattelu
Henri Tamminen sai popcorn-suihkun. Kuvassa näkyvät henkilöt eivät syyllistyneet tekoon.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Jos Tapparan ja HIFK:n välinen lauantai-illan puolivälieräpeli oli loistavaa jääkiekkoa, summerin soimisen jälkeiset tapahtumat eivät tuoneet pelille oikeutta.

HIFK:n pelaajat marssivat pois kaukalosta pelaajakäytävälle ja antoivat metallikaiteen yli kurotelleille faneilleen ylävitosia. Yksi nuorista miespuolisista Tappara-faneista ei tyytynyt ylävitosiin, ryntäsi kaiteelle ja heittikin HIFK:n hyökkääjää Henri Tammista hallista ostetulla pahvikulholla, jossa oli vielä runsaasti popcorneja.

Fani myös soitti suutaan Tammiselle ja muille HIFK-pelaajille ennen nopeaa poistumistaan paikalta. Myös muuta pienempää roskaa lensi HIFK-pelaajien päälle.

− Menimme koppiin. Sieltä lensi jotain roskaa. Sitten kopahti takaraivoon, Tamminen kertoi.

HIFK:n neloskentän laituri tulistui tästä ja kopautti vihaisesti mailallaan kaiteeseen useampaan otteeseen ja kuittasi asian myös sanallisesti. Kun kuittailu jatkui Tammisen lähdettyä hyökkääjä palasi vielä toistamaan vastauksensa.

− Reagoin ehkä hiukan turhaa. En tiedä, mutta mikä ihmeen juttu on, että heitetään pelaajien päälle kamaa. Missä kunnioitus?

Otteluvalvojat Pertti Juhola ja Mikko Suban kouluttivat ottelun jälkeen järjestyksenvalvojia tapahtumasta.

Suban kertoi Jatkoajalle, että otteluvalvojat vievät tehtäviensä mukaisesti tapahtuman eteenpäin aina Liigaan asti.

− Ikävää käytöstä ihmisiltä. Tällaista ei saisi missään nimessä tapahtua, Suban ihmetteli Jatkoajalle.

Tamminen otti tiedon raportoinnista ilolla vastaan.

− Vaikka peli päättyy, on ihan ykkösjuttu, ettei sieltä lennä mitään perään enää. Hienoa, että näihin puututaan. Se antaa oikean viestin.

HIFK taisteli lauantaina mukana, mutta jäi lopulta terävästi aloittaneen Tapparan jalkoihin 2-1.

Jotta Tammisen rouhijavitja ja muu HIFK-joukkue pääsisi vielä jatkamaan kauttaan, sen on voitettava maanantaina kotonaan kuudennessa puolivälieräpelissä.

− Jokainen tietää kenttämme roolin. Olemme nuoria ja nopeita jätkiä, pyrimme vähän kaahaamaan. Ei tarvitse liikaa miettiä.

− Kaksi viime peliä antoivat meille viestin, että voimme hallita tätä sarjaa. Tulemme tänne vielä kerran, kun pistämme rumban päälle maanantaina.

Tamperelainen popcorn-sade.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Muokattu, klo 20.25: Otsikkoa lyhennetty.

Muokattu, klo 21.52:  Korostettu entisestään juuri popcorn-kulhon heittäjän olleen yksittäinen Tappara-fani, joka ryntäsi joukkiosta tekosiinsa. Myös lisätty tieto, ettei kuvissa näkyvillä ihmisillä ole osuutta asiassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle