BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Liedekselle paluu jäille erityisen mieleenpainuva

LIIGA / Haastattelu
− Oma pelini oli ihan ok. Peli ei ollut rikkonainen, joten sain ihan hyvin peliaikaa, Liedes mietti HPK-ottelun jälkeen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Vaikeasta loukkaantumisesta toipunut Heikki Liedes pelasi Hämeenlinnassa ensimmäisen liigaottelunsa sitten viime talven. Liedekselle ottelu oli erityinen myös sen vuoksi, että voimahyökkääjä sai kiekko-oppinsa juuri HPK-paidassa.

Heikki Liedes,21, oli kooltaan lähempänä vaahtosammutinta kuin jykevää maskipelaajaa, kun hän oli 2000-luvun alussa katsomassa Hämeenlinnan jäähallissa muun muassa Eero Somervuoren läpimurtoa SM-liigassa. Perjantai-iltana Liedes pelasi uransa toisen liigaottelun Hämeenlinnassa ja ensimmäisen runkosarjaottelun talvella tulleen aivotärähdyksen jälkeen.

Liedes pelasi HPK:ta vastaan hieman yli yhdeksän minuuttia, riisti, raastoi ja parkkeerasi muutamaan otteeseen tiukasti Joni Myllykosken maalin eteen maskimieheksi.

− Luistelu tuntui yllättävän hyvältä. Takana on pitkä tauko, ja ensimmäinen peli loukkaantumisen jälkeen oli vanhassa kotikaupungissa, joten oli hieno päästä pelaamaan. Viime kaudella sain ensimmäisen matsin täällä alta pois, mutta on siinä erityinen tunnelataus tulla vanhaan kotikaupunkiin, Liedes sanoi.

Liedeksen vastustajana HPK-nutussa pelasi paitsi konkari Somervuori myös Liedeksen junioriaikojen joukkuekaveri Ville Järveläinen.

− On ihan hauskaa pelata vanhoja tuttuja jätkiä vastaan. Viltsu yleensä tykkää mennä ihoni alle, mutta tänään hän ei tehnyt sitä. Emme tosin olleet montaa kertaa samaan aikaan kentällä, Liedes virnisti.

Harjoituskauden takapakki voitettu

Heikki Liedeksen paluuta liigajäille oli tullut myös seuraamaan hänen isänsä Juha Liedes. Poikaansa juniorivuosina valmentaneen Juhan mielestä pelaamattomuus näkyi Liedeksen otteissa.

− Siihen nähden, että tämä on Heikin ensimmäinen peli, hän on pelannut ihan hyvin. Pelaamattomuus näkyy kiekkovarmuudessa ja siinä, että tilanteet tulevat hänelle nopeasti. Fyysisesti hän on hyvässä kunnossa, Juha Liedes mietti.

"Kun kaikki viedään pois, sitä on aika hukassa"

Poika-Liedeksen silmää ohjaava hermo vaurioitui, kun hän sai aivotärähdyksen. Tauko liigajäiltä kesti jopa yhdeksän kuukautta. Hyökkääjä pelasi jo harjoituskaudella, mutta silmä alkoi silloin oireilla uudestaan. Perjantai-iltana oireita ei enää ollut.

KalPan pelaajista myös Jukka Voutilainen on uransa aikana ollut peleistä sivussa silmän hermovaurion takia. Pitkä tauko ei ollut Liedekselle millään muotoa mieluisa.

− Sivusta seuraaminen on turhauttavaa. Pelaan ammatikseni, ja elämä pyörii jääkiekon ympärillä. Kun se kaikki viedään yhtäkkiä pois, sitä on aika hukassa. Viime kausi oli meiltä vieläpä järkyttävän surkea, joten peliä on tosi turhauttavaa seurata katsomosta, kun ei voi tehdä mitään ja auttaa joukkuetta. Myös alkukaudesta oli turhauttavaa, kun toipumisessa tuli takapakkia, Liedes kertoi.

− Nyt kun pääsin taas pelaamaan, niin täytyy tehdä omat hommat, pelata parhaan mukaan ja auttaa joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle