Lennart Petrell ja sata liigamaalia täyteen: "Paikkoja on ollut vaikka minkälaisia"

LIIGA / Haastattelu
Lennart Petrell sai odottaa sadatta liigamaaliaan varsin kauan. (Arkistokuva)
HIFK kohtasi lauantai-iltana KooKoon kotihallissaan. Kotijoukkue oli alusta lähtien kuskin paikalla, ja otti voiton lukemin 4-0. Ottelun avausmaalin ja uransa sadannen liigamaalin tehnyt Lennart Petrell oli maalista mielissään ottelun jälkeen.

HIFK päätti neljän ottelun tappioputkensa lauantai-iltana KooKoota vastaan. Helsinkiläisjoukkueen viikko on ollut hankala, kun ennen lauantain ottelua HIFK oli hävinnyt sekä Pelicansille että JYPille. HIFK päästi näissä kahdessa ottelussa yhteensä 12 maalia. 

KooKoota vastaan ei kuitenkaan ollut nähtävillä aiempien otteluiden vaikeuksia. HIFK rytmitti peliä, pystyi hyökkäämään laadukkaasti, ja rakentamaan laadukkaita maalipaikkoja heti ottelun alusta lähtien. 

Avausmaalin teki joukkueen kapteeni Lennart Petrell. Maali oli 33-vuotiaalle hyökkääjälle kauden neljäs ja miehen oman liigauran 100.

− Hieno fiilis. Varsinkin, kun sitä sai vähän odottaa, hyvää näköjään kannattaa odottaa. 99 jäi aika pitkäksi aikaa, paikkoja on ollut vaikka minkälaisia, parempia ja huonompia, Petrell iloitsi.

− Tänään meni aika hienolla maalilla, varmaan aika ikimuistoinen maali.

Petrell teki uransa 99. maalin 23.11. HPK:ta vastaan. Petrell seilasi 10 ottelun maalittomassa putkessa, ennen kuin osui KooKoota vastaan.

Kokenut hyökkääjä myönsi, että 100. maali oli ehtinyt hieman jo kummitella mielessä.

− Ei se sellainen tavoite ole ollut, mutta kyllä tuossa on vähän tuskastuttanut. On tosiaan ollut aika huippupaikkoja, eikä ole mennyt sisään, Petrell totesi.

− Olen yleensä aika kärsivällinen henkilö, jaksan kyllä odottaa. Toivotaan, että maalipaikat jatkuvat.

Illan ottelussa nähtiin myös Kevin Lankisen paluu tolppien väliin pitkän kuntoutusjakson päätteeksi. Lankinen oli ollut sivussa liigaotteluista elokuusta lähtien. 

22-vuotiaan maalivahdin paluu oli vahva, kun Lankinen torjui nollapelin.

− Sanoin "Kekelle", että aika paljon irtokiekkoja tuli, joten parannettavaa jäi vielä, Petrell heitti vitsillä.

− "Keke" tuli hienosti sisään. Mielenkiintoista nähdä, meillä on kolme huippuveskaria, ei käy kateeksi niitä, ketkä tekevät valitsevat aloittelevia maalivahteja, hän jatkoi.

Oma kausi sekä joukkueen kausi

Petrell kuuluu HIFK:n kokeneeseen kalustoon. Joukkueen kapteenilla on ollut maalipaikkoja läpi kauden, mutta tehot ovat uupuneet. Kaiken kaikkiaan Petrell on saalistanut tällä kaudella 34 otteluun 10 pistettä.

Tehotilastossa Petrellin lukema on -9. Lukema on koko joukkueen heikoin. Asiasta kysyttäessä, Petrell totesi ettei se kerro itsessään oikeastaan mitään.

− On ollut hyviä jaksoja ja huonoja jaksoja. Mielestäni se (-9) ei kerro hirveästi mitään. Pitäisi mennä katsomaan sitä, kun omiin tulee, että mitä siellä on tehty.

− Toki se tarvitsee vähän syvällisemmän analyysin, mutta kertoo, että ei olla niin huipputasolla pelattu koko kautta, kuin olisi pitänyt olla, hän jatkoi.

HIFK:n kausi oli alusta lähtien hankala. Peli ei meinannut millään asettua uomiinsa, eikä voittoja kertyä. Lokakuusta lähtien HIFK:lla alkoi hyvä jakso ja helsinkiläisjoukkue alkoikin nousta sarjataulukossa ylöspäin.

Joulukuu oli joukkueelta jälleen hankala tuloksellisesti. Yhdeksästä ottelusta on tullut neljä voittoa. 

− Alkukaudesta on ollut vaikeata, ennen joulua ja joulun jälkeen on ollut vaikeita pelejä.

− Kun katsoo koko kautta, niin tasaisuus on vähän heitellyt. Mutta sehän on meille vain haaste kevätkaudelle, Petrell päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle