DET - CHI 2.30
COL - WPG 3.30
CGY - NYI 4.30
VGK - BOS 5.00

Lempäälässä uusi supermies − Heljanko itseluottamusta uhkuen kauteen

MESTIS / Haastattelu
Heljanko torjui pitkään HIFK:n juniorijoukkueissa.
LeKi voitti jatkoajalla kotihallissaan K-Vantaan lukemin 2–1. Tommi Välimaa vastasi LeKin molemmista maaleista, mutta vähintään yhtä tärkeä mies voiton takuuna oli maalivahti Christian Heljanko.

LeKi voitti jännittävien vaiheiden jälkeen K-Vantaan kotihallissan 2-1 jatkoajan jälkeen. Ottelussa LeKin johtohahmoina häärivät hyökkääjä Tommi Välimaa sekä nuori maalivahti Christian Heljanko. Heljanko oli tyytyväinen joukkueen esitykseen, eikä omatkaan otteet laittaneet miehen päätä pensaaseen. Heljanko keräsi ottelussa muhkeat 37 torjuntaa.

− Ihan hyvä ottelu. Vetoja tuli koko ajan tasaisesti, joten pääsin hyvin sisään. Tapoimme hyvin alivoimia ja saimme lopussa tarvittavat maalit. Nyt voi lähteä viikonloppuun paremmin mielin, tuumaili Heljanko ottelun jälkeen.

Heljanko pysäytti ottelussa useita K-Vantaan laukauksia. Mukaan mahtui muutama erittäin näyttävä räpyläkäden torjunta ja liukas patjavenytys.

− Voitto vaatii aina tällä tasolla hyvän maalivahtipelin. Onneksi on koppi tarttunut nyt alkukaudesta, pohti Heljanko.

LeKi on aloittanut kauden tasapaksusti. Sekä voittoja että tappioita on kertynyt. Heljanko tiesi kertoa, mikä on lempääläläisryhmän yhteinen tavoite ja suunta.

− Tähtäin on keväässä.

Heljanko on lähtöisin pääkaupunkiseudulta. HIFK:n nuorista ponnistanut maalivahti torjui viime kaudella Jukureiden paidassa Mestis-kultaa. Nyt vuonna 1997 syntyneellä kiekkoilijalla on uusi kausi alussa ja uusi tarina kirjoitettavanaan, yhdessä LeKin kanssa.

− Tavoitteeni tälle kaudelle on saada ensimmäinen ehjä kausi miesten peleistä. Täällä on mahdollisuus päästä pelaamaan. Valmennus ja päivittäinen tekeminen ovat myös huipputasoa. Näiden avulla uskon pääseväni eteenpäin, Heljanko puntaroi.

Heljanko on Tapparan sopimuspelaaja, mutta kirvesrinnoissa torjuu lähtökohtaisesti kaksikko Dominik Hrachovina − Teemu Lassila. Unelma miesten korkeimmasta sarjatasosta kuitenkin elää ja voi hyvin.

− Liigaan pääseminen vaatii tietysti onnistumisia täällä ja ehkä myös vähän muitakin asioita. Tavoitteet ovat pääasiassa tämän joukkueen tekemisissä, Heljanko linjasi.

Hrachovina pelasi muutaman kauden LeKissä ennen lopullista läpimurtoaan Tapparaan ja Liigaan. Heljanko ei panisi pahakseen, jos vastaavanlainen urapolku kehkeytyisi hänenkin eteensä.

− Sitä polkua yritän seurata. Se on varmasti jonakin päivänä mahdollista, että pääsen Liigaan pelaamaan, maalaili Heljanko huippuottelun jälkeen.

Heljangon ja LeKin Mestis-kausi jatkuu ensi keskiviikkona KeuPa-ottelulla kotihallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle