Lempäälän jätti tarvitsee itsekkyyttä

LIIGA / Haastattelu
Positiiviseksi yllättäjäksi osoittautunut Marko Anttila on TPS:n toiseksi paras pistemies. Anttilan henkilökohtainen piste-ennätys rikkoutui tammikuussa ja lempääläislähtöisen laiturin loppusaldo lähentelee jopa 40:ää pistettä.

Seitsemänä edellisenä kautena Ilveksen SM-liigajoukkueessa nähty Marko Anttila siirtyi täksi kaudeksi Turkuun uusien tuulien toivossa. Sopimus on toistaiseksi kannattanut, sillä Anttila on Palloseuran sisäisen pistepörssin kakkospaikalla runkosarjan kääntyessä viimeiselle viikolle.

– Onnistumisia on tullut pisteiden valossa tasaisesti. Aiempiin kausiin verrattuna juuri se tasaisuus on nyt löytynyt. Tietenkin parannettavaa on ja toivottavasti pystyn loppukaudestakin kantamaan sen vastuun. Nythän niitä pelureita vasta tarvitaan, Anttila toteaa.

Entistä seuraansa vastaan Anttila on pelannut tällä kaudella neljästi. Maalinteossa Anttila onnistui ensimmäistä kohtaamista lukuun ottamatta jokaisessa. Verkot heiluivat myös viime perjantaina, kun Anttila vastasi TPS:n ensimmäisestä maalista. Itse ottelu ei päättynyt Palloseuran kannalta suotuisasti, sillä Ilves vei voiton Matias Myttysen jatkoaikamaalilla.

– Emme olleet parhaimmillamme, mutta sillä ei tässä tilanteessa ole väliä. Nyt päivän kunto ratkaisee ja edessä on mielenkiintoisia pelejä. Kaikki on vielä mahdollista, yli kaksimetrinen laitahyökkääjä uskoo.


Marko Anttila on saanut tällä kaudella nostella käsiään kattoon tiheään tahtiin.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

TPS kohtaa runkosarjan, ja pahimmassa tapauksessa koko oman kautensa viimeisellä viikolla ensin Pelicansin ja torstaina Ässät. Lahtelaisseura vierailee Turussa jo tiistaina, jolloin kaikki viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat kolme joukkuetta kohtaavat sarjataulukon kolmen kärjen. Anttila lähtee runkosarjan ratkaisuvaiheeseen levollisin mielin.

– Meillä on koko ajan ollut rento tunnelma, mutta pelien fiilis pitää vielä saada kovemmaksi ja rennommaksi. Jokaista varmasti jännittää, mutta peleissä täytyy saada itsestämme paras irti. Menneitä on turha katsoa, kun pelataan vain yksi ottelu kerrallaan ja siitä täytyy saada kaikki irti.

– Pelicans on pelannut todella tehokkaasti, siihen pitää valmistautua. Emme voi antaa mitään helpolla. Hyökkäyspäässä pitää päästä sota-alueelle. Pystymme vielä parantamaan otteitamme maalin edessä.

Tällä kaudella Anttila on tehnyt 58:ssä ottelussa 14 maalia sivuten liigakauden 2007–2008 ennätystään. Syöttöpisteitä on kertynyt 21 kappaletta. Anttila on laukonut TPS-pelaajista eniten ja 288 kertaa tykittänyt Anttila on koko SM-liigan yhdeksänneksi ahkerin laukoja.

– Hän on ulottuva pelaaja, joka pystyy suojaamaan ja pitämään kiekkoa. Hänellä on hyvä laukaus, jota hän saisi käyttää enemmän. Laukaus on kova ja hän saisi mielestäni olla paikoissa itsekkäämpi. Toivottavasti sama jatkuu, nyt kun ratkaisijoita ja vastuunkantajia haetaan. Nämä ovat sellaisia pelejä, joissa katsotaan millaisia pelimiehiä joukkueessa on, TPS:n valmentaja Mika Strömberg kommentoi.

Anttilan uran tehokkain kausi palkittiin jatksopimuksella, joka pitää miehen Aurajoen rannalla vuoteen 2013 asti.

– En nähnyt mitään syytä vaihtaa maisemaa. Kaikki puhui jatkamisen puolesta. Olen viihtynyt hyvin ja nauttinut pelaamisesta sekä ilmapiiristä. Ei ollut mitään vaikeuksia päättää, että jään tänne.

» Lähetä palautetta toimitukselle