LeKin slovakkihyökkääjä vietti kahden maalin iltaa Yhdysvaltoja vastaan – ”Olisi hienoa voittaa myös Suomi”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Filip Krivosik on kiekkoillut suurimman osan kaudestaan LeKin paidassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Slovakia järjesteli nuorten MM-kisojen ensimmäisen jättiyllätyksen, kun se kaatoi Yhdysvallat torstain myöhäisottelussa. LeKissä ja HPK:ssa hyökkäävä Filip Krivosik viimeisteli kaksi maalia Yhdysvaltojen verkkoon.

Kisaisäntä Yhdysvallat koki kirvelevän tappion Slovakialle. Sitkeät slovakit väänsivät 3−2-voiton isäntämaasta torstai-iltana. Slovakkien kaksi ensimmäistä osumaa viimeisteli Filip Krivosik, joka kiekkoilee tällä kaudella Suomessa.

18-vuotias slovakialainen teki joukkueensa ensimmäisen maalin heti toisen erän alussa. Päätöserän loppupuolella Krivosik upotti vielä toisen osuman, joka vei slovakialaiset 2−1-johtoon. Yhdysvallat tasoitti ottelun vielä kertaalleen, mutta lopullisesti jenkit kaatoi Samuel Bucek vain reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Slovakialaisten ilo oli ylimmillään, kun joukkue marssi pois jäältä kohti pukusuojaansa. Joukkue ei kuitenkaan aio tyytyä yksittäiseen alkulohkovoittoon.

− Totta kai tällainen voitto tuo lisää itsevarmuutta. Fiilis on todella hieno. Pelasimme tänään erinomaisen pelin, mutta tästä ei voida pitkään iloita. Meidän pitää ryhtyä keskittymään jo seuraavaan peliin, Krivosik totesi tyynesti.

"Totta kai tällainen voitto tuo lisää itsevarmuutta. Fiilis on todella hieno"

Vaikka Krivosik pääsi tuulettamaan kahta osumaa ja oli avainasemassa joukkueensa voitossa, ei hän lähtenyt ylikorostamaan omaa suorittamistaan.

− En halua mennä omaan yksityiseen suoritukseeni sen enempää. Haluan korostaa sitä, että voitimme tämän ottelun joukkueena. Jokainen kentällä antoi kaikkensa, mikä riitti tänään voittoon.

Tällä hetkellä Krivosik kiekkoilee Mestiksessä LeKin riveissä. Hänet on nähty kertaalleen HPK-paidassa Liiga-ottelussa, mutta suurin osa kaudesta on kulunut Mestiksen puolella.

Nuorten Leijonien HPK-pelaajat Kristian Vesalainen, Eetu Tuulola ja Jere Innala ovat miehelle tuttuja kasvoja. Vielä tutumpi on Ukko-Pekka Luukkonen, joka on torjunut LeKin maalilla suurimman osan kuluvasta kaudesta. Slovakialainen on muutoinkin viihtynyt Suomen kiekkokaukaloissa.

− Ei ole pahaa sanottavaa Suomesta. Siellä on ollut mukava pelata ja olen kehittynyt siellä pelaajana, Krivosik kiitteli.

Vaikka kotimaan kaukaloissa nämäkin pelaajat saattavat olla veljeksiä, MM-kisoissa he pelaavat vastakkain. Krivosikille maistuisi voitto Suomesta.

− Totta kai olisi hienoa voittaa Suomi, Krivosik sanoi.

− Haluamme siirtää katseemme nopeasti siihen peliin. Meidän on oltava valmiita heti ottelun alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle