"LeKin Jukka Peltola" tyytyväinen joukkueensa kauteen

MESTIS / Haastattelu
Jokinen jakoi kiitosta joukkueen tekemisestä ja oli tyytyväinen myös omaan panokseensa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
LeKin runkosarja oli nousujohteinen ja hyvän kevään ansiosta joukkue sijoittui Mestiksen runkosarjassa lopulta kuudenneksi. Lempääläiset pääsivät haastamaan puolivälierissä sarjassa kolmanneksi sijoittuneen TUTOn. Tasaisen sarjan päätteeksi LeKi joutui taipumaan seitsemännessä ottelussa. LeKin Markus Jokinen perkasi tuntojaan kauden jälkeen haastattelussa.

LeKin Mestis-kausi päättyi puolivälieriin, joissa TUTO pullautti joukkueen ulos seitsemän ottelun sarjan päätteeksi. Harmittavan putoamisen jälkeen LeKin tehohyökkääjä Markus Jokinen kuitenkin löysi paljon positiivista päättyneestä sesongista.

− Fiilikset ovat kääntyneet jo positiivisiksi. Pystyimme parantamaan varsinkin kevätkaudella peliämme. Haastoimme TUTOn pudotuspeleissä todella hyvin ja putoaminen totta kai kirpaisi, mutta kokonaisuutena kausi oli hyvä. Runkosarjasijoituksena kuudes sija on hyvä saavutus.

− Harjoitusottelut menivät jo hyvin, ja sain alusta asti pelata myös ylivoimaa. Valmentajamme oli entuudestaan minulle tuntematon, mutta sain vastuuta. Se auttoi paljon, kiitteli Jokinen päävalmentaja Juha Juujärveä.

Pitkä loukkaantuminen katkaisi kauden - hopeareunus kuitenkin löytyi

LeKin kokoonpano eli koko kauden paljon, eikä sopivaa permanenttia tuntunut löytyvän. Loppukaudesta valmennusjohto löi ketjukoostumuksia tiiviimmin yhteen. Se tuntui auttavan koko joukkueen peliä kevään korvalla. Jokinen loukkaantuikin kesken kauden ja joutui olemaan pitkään pois tositoimista. 

− Olin mennyt kovaa kesän, joten parin kuukauden huili saattoi jopa auttaa jaksamaan loppukauden paremmin. Totta kai takaisin rytmiin pääseminen oli vaikeaa, mutta sain lopulta pelituntuman takaisin. Loppukaudesta sain vielä pelata samojen ketjukaverien kanssa, totta kai se helpottaa omaa tekemistä, analysoi Jokinen. 

LeKin Jukka Peltola? 

LeKin ykkösmaalivahti Dominik Hrachovina tituleerasi Jokista LeKin Jukka Peltolaksi. Vertaus Tappara-kapteeniin lämmitti Jokisen mieltä. 

− Pyrin olemaan kahden suunnan pelaaja, sillä omasta mielestäni ominaisuuteni eivät riitä pelkkään hyökkäyspeliin. Nautin yhtä paljon onnistumisista kentän eri osa-alueilla. 

− "LeKin Jukka Peltola" -titteli mairittelee. Sen verran Peltolasta tiedän, että hän on hyvä alivoimapelaaja ja hoitaa oman pään velvoitteet loistavasti. Sinne on vielä matkaa, mutta kyllä nimitys mairittelee.

− Kapteenin ominaisuuksia minulta löytyy sen verran, että olen ennemmin esimerkillä johtaja. Kopissa en ole niitä äänekkäimpiä kavereita. Menossa mukana, sanotaan näin. Joukkueen vitsiniekkoja olivat sitten Frimanin Petteri ja miksei Simontaipaleen Matiaskin.

Positiivisia yllättäjiä löytyi monia

Kysyttäessä LeKin nuorista pelaajista suurinta yllättäjää Jokinen joutuu hetken miettimään, mutta saatuaan luvan nimetä muutama pelaaja hän mainitsee maalivahti Hrachovinan, laitahyökkääjä Jonatan Tanuksen sekä puolustaja Jimi Kurosen.

− Tanus oli meille tärkeä palanen hyökkäyspään tehojen osalta. Kuronen paransi tasoaan kauden edetessä isoin harppauksin. Pudotuspeleissä hän puolusti moitteettomasti ja toi vielä hyökkäyspäähänkin tärkeitä juttuja. Hrachovina kannatteli joukkuetta läpi kauden, kehui 26-vuotias Jokinen joukkueensa nuorta kaartia.

Ajatuksia Liigasta

Pelityyliltään Jokinen on työteliäs ja periksiantamaton luistelija. Hänenlaisiaan joukkuepelaajia jokainen Liiga-joukkue voisi käyttää hyväkseen alemmissa ketjuissa. 

− Liigaa en ole miettinyt viimeiseen neljään-viiteen kauteen. Tämän kauden osalta ei ollut muita odotuksia kuin nauttia jääkiekosta. Sitä kautta sain roolia joukkueessa ja onnistumisia. Jos tulee mahdollisuus, niin olen valmis kokeilemaan.

− Ensi kauden osalta ei ole vielä mitään sovittuna. Aion jatkaa pelaamista jossakin, mutta sen kummemmin joukkueesta kuin sarjatasostakaan ei ole vielä tietoa, pyörittelee Jokinen tulevaisuudensuunnitelmiaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle